Tieslietu ministrija piedāvā dekriminalizēt narkotiku lietošanu

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Policija

Tieslietu ministrija narkotiku lietošanu vēlas noteikt vien par administratīvi sodāmu rīcību, bet policija pret ministrijas ieceri kategoriski iebilst.

Arī iekšlietu ministre Linda Mūrniece ir pret Tieslietu ministrijas ierosinātajiem grozījumiem likumos, kas atbrīvotu no kriminālatbildības narkotisko vielu lietotājus un tiem paredzētu tikai administratīvo sodu, aģentūru BNS informēja Iekšlietu ministrijas pārstāve Sintija Virse.

«Brīdī, kad narkotisko vielu lietošana jauniešu vidū valstī tikai palielinās, ir bīstami dekriminalizēt to lietošanu. Tas var radīt tālejošas un neprognozējamas sekas sabiedrības drošībai nākotnē,» uzsvēra Mūrniece.

Satraukti par šiem ierosinātajiem likuma grozījumiem ir arī Valsts policijas pārstāvji.

«Valsts policija ir pret šādiem likuma grozījumiem. Pirmkārt, administratīvais sods cilvēkiem vienmēr asociējas ar vieglāku soda mēru. Laikā, kad cīņa pret narkotisko vielu lietošanu un izplatīšanu ir pasludināta par vienu no prioritātēm, mēs morāli nevaram atļauties atbalstīt šādu lēmumu. Otrkārt, neredzam, ka šāds lēmums varētu radīt arī kādu ekonomisko efektu,» norādīja Valsts policijas priekšnieks Valdis Voins.

Ministre un Valsts policijas pārstāvji ir arī satraukti par to, ka narkotiku lietošanas dekriminalizācija nākotnē var izvērsties par soli šo vielu lietošanas legalizācijai un izplatīšanas dekriminalizēšanai.

Ja cilvēks pirmo reizi tiek pieķerts lietojam narkotikas viņam draud administratīvs sods, taču, ja viņu pieķer atkārtoti gada laikā, tad jau iestājas kriminālatbildība un par to var sodīt ar brīvības atņemšanu līdz diviem gadiem vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu