Pie BKUS amatpersonām KNAB kratīšanu laikā atrod 700 000 latu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Reuters»/«Scanpix»

Pievienota informācija par apcietinātajiem šajā lietā. Lietā par iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem laika posmā no 2007. līdz 2009. gadam saistībā ar publiskajiem iepirkumiem Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā (BKUS) apcietināta arī otra amatpersona, informē Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB). Tiesa kā drošības līdzekli apcietinājumu piemērojusi ne tikai slimnīcas iepirkumu komisijas loceklim Arnim Kramzakam, apcietinājums piemērots arī otrai amatpersonai, kura pēc KNAB veiktās kratīšanas devās līdzi biroja darbiniekiem, — slimnīcas saimniecības direktoram Jurim Lisenko.

KNAB informē: ilgstošu operatīvi tehnisko pasākumu rezultātā un izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka saistībā ar vairākiem būvdarbu iepirkumiem slimnīcas vajadzībām BKUS amatpersonas, ļaunprātīgi izmantojot savu dienesta stāvokli mantkārīgā nolūkā, pēc iepriekšējas vienošanās ar vairāku uzņēmumu atbildīgajām personām veikušas pretlikumīgas un krāpnieciskas darbības lielā apmērā attiecībā pret valsti.

Kriminālprocesa ietvaros 3. novembrī aizturētas piecas personas — divas par iepirkumiem atbildīgās BKUS amatpersonas un trīs privātpersonas, kā arī veiktas vairāk nekā 20 kratīšanas aizturēto personu darba vietās, dzīvesvietās un viņu uzturēšanās vietās dažādos Latvijas reģionos. Veikto kratīšanu laikā personām izņemti finanšu līdzekļi dažādās valūtās vairāk nekā 700 000 latu apmērā, kuru izcelsme tiks noskaidrota turpmākās izmeklēšanas laikā.

Kriminālprocesā iegūtie pierādījumi ir pietiekami, lai KNAB izmeklētājs atzītu aizturētās personas par aizdomās turētajām dažādos noziedzīgos nodarījumos — dienesta pilnvaru pārsniegšanā, dienesta stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā, kukuļņemšanā, kukuļdošanā, komerciālā uzpirkšanā, dokumentu viltošanā, krāpšanā (pēc Krimināllikuma 317. panta otrās daļas, 318. panta otrās daļas, 320. panta otrās daļas, 323. panta otrās daļas, 199. panta pirmās daļas, 275. panta otrās daļas un 177. panta trešās daļas).

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa šodien nolēma apcietināt kādu uzņēmēju, kurš aizturēts Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sāktajā kriminālprocesā par iespējami nelikumīgām darbībām saistībā ar būvdarbu iepirkumiem Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā.

Apcietinājums uzņēmējam piemērots kā drošības līdzeklis, žurnālistiem apstiprināja viņa advokāts Rinalds Bušs.

Apcietinātā persona tiek turēta aizdomās par krāpšanu pēc Krimināllikuma 177.panta 3.daļas vienā epizodē un par krāpšanas mēģinājumu citā epizodē, norādīja advokāts.

Aizturētais viņam inkriminētos noziedzīgos nodarījumus neatzīst. Viņš darbojas kādā firmā, kas saistīta ar projektu analīzi.

Kā novēroja aģentūra LETA, aizturētais vīrietis ir aptuveni 40 gadus vecs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu