Vispievilcīgāk džinsos izskatās Linda <i>Leen</i> un Juris Žagars

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Evija Trifanova/LETA

Kā liecina veikala «Replay» veiktās aptaujas rezultāti, Latvijas iedzīvotāji uzskata, ka vispievilcīgāk džinsos izskatās dziedātāja Linda Leen un aktieris Juris Žagars. Aptauja tika organizēta, lai noskaidrotu, kādēļ un kādās situācijās cilvēki izvēlas džinsus. Turklāt tika noskaidrotas slavenības, kuras, pēc vairākuma atzinuma, tieši džinsos izskatās visskaistāk.

Oktobrī veikals «Replay» veica elektronisku aptauju ar mērķi izprast džinsu valkātāju dzīvesstilu. Aptauja arī noskaidroja, kuras Latvijas slavenības džinsos izskatās vispievilcīgāk. Saskaņā ar rezultātiem — Latvijā vispievilcīgāk džinsos izskatās dziedātāja Linda Leen un aktieris Juris Žagars. 2. vietā ierindojusies aktrise Agnese Zeltiņa un aktieris Intars Rešetins, kurš, starp citu, jūlijā bija viens no džinsu veikala «Replay» atklāšanas pasākuma modes skates modeļiem. Godpilnajā 3. vietā ir televīzijas šovu vadītāja Anna Lieckalniņa un aktieris Ģirts Ķesteris.

Anna Lieckalniņa ir priecīga, ka viņu asociē ar džinsiem, jo 90% savas dzīves Anna pavada džinsos: «Tas nozīmē, ka mani uztver pareizi! Varētu teikt, ka lielāko daļu manas garderobes veido tieši džinsi.»

Kā atzīst Ģirts Ķesteris, viņa pieredze ar džinsiem sākās 16 gadu vecumā, kad tika nopirkts pirmais džinsu pāris — toreiz kulta prece. «Domāju, cilvēki mani asociē ar džinsiem, jo seriālā «Ugunsgrēks» manis atveidotais personāžs ārsts Leons pārsvarā nēsā tieši džinsus ar žaketi. Esmu ievērojis, ka arī Holivudā mana vecuma aktieri — Nikolass Keidžs, Breds Pits, Džordžs Klūnijs — iecienījuši džinsus. Tas ir ļoti ērts apģērbs, kas manā garderobē ieņem īpašu vietu.»

Mēģinot izprast džinsu valkātāju dzīvesstilu, tika noskaidrots, ka lielākajai daļai respondentu (62%) vaļasprieks ir kino un teātra apmeklēšana, kā arī ceļošana uz tuvākām un tālākām ārzemēm. Nedaudz mazāk nekā puse aptaujāto atzīst, ka labprāt izklaidējas naktsklubos, dejojot līksmas mūzikas pavadībā. Nedaudz mazāk cilvēku brīvajā laikā aktīvi atpūšas sporta centros (43%), nodarbojas ar kulināriju (38,7%) vai apmeklē skaistumkopšanas salonus (25,8%).

82% respondentu valkā džinsus to ērtuma un praktiskuma dēļ, savukārt 18% aptaujāto izvēlas džinsus, jo tie ir skaisti un pievilcīgi. Vairākums respondentu atzinuši, ka džinsi ir viņu ikdienas garderobes neatņemama sastāvdaļa. Jāteic: puse aptaujāto seko līdzi džinsu modes tendencēm, smeļoties padomus jauniem pirkumiem. Apmēram 24% valkā džinsus, aktīvi atpūšoties pastaigās, piknikos un ceļojumos. Un tikai 2% cilvēku uzskata, ka džinsi jāvelk tikai tādēļ, lai veiktu fizisku darbu.

Kā liecina aptaujas rezultāti, 98% iedzīvotāju garderobē ir vismaz viens pāris džinsa bikšu. 2.  vietā džinsa izstrādājumu topā ir svārki, kurus tik ļoti iecienījušas Latvijas skaistās meitenes. Trešās populārākās ir džinsa jakas — praktiskas un ļoti stilīgas. Ievērojami mazāk cilvēku dod priekšroku džinsa kleitām, mēteļiem un dažādiem aksesuāriem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu