Rītiņa brauciens pie karavīriem Afganistānā izmaksā teju 8000 latu

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Aizsardzības resoram pazīstamā restorāna «Vincents» šefpavāra Mārtiņa Rītiņa un viņa komandas brauciens uz Afganistānu, lai šajā valstī dienošajiem karavīriem pagatavotu īpašu svētku mielastu Latvijas armijas 90.gadadienā, izmaksājusi 7700 latu.

Aizsardzības ministrijas preses nodaļas pārstāvis Artūrs Graudiņš aģentūrai BNS pastāstīja - lai sveiktu Latvijas armijas 90.gadadienā Afganistānā dienošos karavīrus, pagatavojot viņiem īpašu svētku mielastu, uz operāciju rajonu bija devies restorāna «Vincents» šefpavārs Mārtiņš Rītiņš un viņa pavāru komanda, kopā pieci cilvēki.

Restorāns «Vincents» 11.novembrī sagatavoja svinīgās pusdienas vairāk nekā 400 Latvijas, Bijušās Dienvidslāvijas Republikas Maķedonijas un Norvēģijas kontingenta karavīriem Afganistānā, Maimanā.

Svētku mielastam tika gatavoti tradicionāli latviešu nacionālie ēdieni, kuru pagatavošanai pavāri izmantoja arī Latvijas vietējo ražotāju produkciju. Daļu no produktiem restorāns «Vincents» bija saņēmis kā ziedojumu no latviešu zemniekiem.

Ēdienkartē karavīriem piedāvāja rupjmaizi, saldskābo maizi un kaņepju sviestu, laša un siera uzkodas, svētku zosi, glazētus burkānus, ķirbju biezeni, sarkanos kāpostus, ceptus kartupeļus, rupjmaizes kārtojumu, lauku tēju un cigoriņu kafiju.

Restorāns «Vincents» par saviem līdzekļiem nodrošināja pārtikas savākšanu, nogādāšanu no Rīgas līdz Oslo un ar ieceļošanu Afganistānā saistītās formalitātes.

Ņemot vērā, ka bija jāpaēdina daudz cilvēku, Aizsardzības ministrija ar savu finansējumu 2000 latu apmērā atbalstīja svētku mielasta sagatavošanai trūkstošās pārtikas iegādi. Savukārt Nacionālo bruņoto spēku Apvienotais štābs nodrošināja militārā transporta izdevumus, kā arī ēdināšanas pakalpojumu sniedzēja personāla uzturēšanās izdevumus Maimanā aptuveni 5700 latu apmērā.

Pavisam dienesta pienākumus NATO vadītajos Starptautiskajos drošības atbalsta spēkos (ISAF) pilda vairāk nekā 170 Latvijas karavīru, no kuriem 34 karavīri dienesta pienākumus pilda kopējā Latvijas un ASV Operacionālās sadarbības padomnieku grupā, veicot Afganistānas Nacionālās armijas vienības vadības un karavīru apmācību šīs valsts austrumu provincēs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu