Policija nevar atrast par Mazsalacas «meteorītu» ziņojušo jaunieti

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts policijai (VP) pagaidām neizdodas atrast jaunieti, kurš informēja glābējus par to, ka Mazsalacā it kā nokritis meteorīts.

Oktobra beigās policija saņēma Valmieras ugunsdzēsēju iesniegumu ar lūgumu izvērtēt, vai jaunieša, kurš izsauca ugunsdzēsējus, rīcībā ir saskatāmas kriminālpārkāpuma vai administratīvā pārkāpuma pazīmes. Iepriekš Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Vidzemes reģiona brigādes komandieris Jānis Skrastiņš aģentūrai BNS paskaidroja, ka iesniegumā policijā esot minēts tā puiša vārds un telefona numurs, kurš izsauca ugunsdzēsējus.

Puisis, kurš uzreiz pēc meteorīta nokrišanas tā vietu arī nofilmējis, esot sagaidījis ugunsdzēsējus un laipni izstāstījis, kā redzējis debess ķermeņa krišanu. «No a līdz z izstāstīja,» ironizēja Skrastiņš. «Nu tad mēs lūdzam izvērtēt, vai šajos apstākļos ir saskatāmas kriminālnozieguma administratīvā pārkāpuma pazīmes.»

Lai gan policija jau iepriekš paziņoja, ka kriminālprocesu meteorīta lietā nesāks, iepazīstoties ar ugunsdzēsēju iesniegumu Valmieras iecirknī, tika sākta resoriskā pārbaude, aģentūrai BNS pastāstīja VP Vidzemes reģiona pārvaldes pārstāve Ilze Ungure.

Pārbaudes ietvaros tiek pieņemti paskaidrojumi no «Tele2» cilvēkiem, kas piedalījās akcijas īstenošanā. Policija arī vēlējusies uzklausīt jaunieti, kurš piezvanīja ugunsdzēsējiem un informēja par meteorītu, taču līdz šim likumsargu pūles ir veltīgas - jaunieša deklarētajā dzīvesvietā Salaspilī viņš nav sastopams, tur arī neviens nezinot, kur jaunietis meklējams.

Tas, ka jaunietis nav atrodams, viņam ne ar ko nedraud, piemēram, ar izsludināšanu meklēšanā, jo pagaidām ir tikai pārbaude.

Ungure pagaidām atturējās komentēt, kas sekos pēc resoriskās pārbaudes - kriminālprocesa sākšana vai tā atteikšana.

Publiskajā telpā informācija par it kā meteorīta nokrišanu parādījās 25.oktobra vakarā. Nākamajā dienā vēsts aplidoja teju visus lielākos pasaules medijus. Notikuma vietā naktī dežurēja iekšlietu dienestu pārstāvji, savukārt dienā notikuma vietā strādāja gan ģeologi, gan astronomi. Tika piesaistīti speciālisti arī no Tartu universitātes.

Jau dienas laikā speciālisti apšaubīja versiju, ka nokritis meteorīts, līdz tās pašas dienas vakarā mobilo sakaru operators «Tele2» paziņoja, ka notikušais ir tā sarīkota reklāmas akcija.

Ugunsdzēsēji, kuriem piedalīšanās šajā pasākumā radīja aptuveni 3000 latu zaudējumus, par notikušo bija saniknoti, tāpēc vērsās policijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu