Vēl divi nāvējoši «cūku gripas» gadījumi Latvijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Scanpix»/«Reuters»

Latvijā apstiprināti vēl divi nāves gadījumi ar pandēmisko gripu AH1N1. Rīgā no tā dēvētās cūku gripas miris kāds 49 gadus vecs vīrietis, bet Jēkabpilī mirusi 60 gadu veca sieviete.

Šie cilvēki bijuši riska grupā, jo slimojuši ar smagām hroniskām saslimšanām, kā rezultātā saasinājušās gripas izpausmes, portālam «Apollo» pavēstīja Latvijas Infektoloģijas centrā.

Latvijas Infektoloģijas centrs atgādina, ka jaunās pandēmiskās gripas simptomi ir ļoti līdzīgi sezonālās gripas pazīmēm — pēkšņs sākums, galvassāpes, drudzis, paaugstināta temperatūra, kaulu «laušanas» sajūta, aizlikts deguns bez iesnām un sauss, mokošs klepus. Šādos gadījumos pacientam jāsazinās ar savu ģimenes ārstu un pēc iespējas jāierobežo kontakti ar citiem cilvēkiem.

Laikus atklāta un ārstēta, gripas saslimšana visbiežāk norit viegli vai vidēji smagi.

«Apollo» jau vēstīja, ka saslimšana ar jauno gripu liktenīga bijusi kādai 50 gadu vecai sievietei, kura oktobrī viesojusies Kaļiņingradā. Nedēļu viņa ārstējusies mājās un slimnīcā ievietota smagā stāvoklī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu