Premjers: 2010. gada budžets nevar izsaukt nekādu sajūsmu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Komentējot trešdienas sociālo partneru, Valsts prezidenta un valdības pārstāvju tikšanos, premjers Valdis Dombrovskis (JL) LTV raidījumā «Kas notiek Latvijā?» sacīja, ka pušu dialogs tiks turpināts gan pirms, gan pēc nākamā gada valsts budžeta pieņemšanas. 

«2010. gada budžets nevar izsaukt nekādu sajūsmu,» sacīja premjers un piebilda, ka panākt 500 miljonu latu fiskālo konsolidāciju tā, lai visi būtu apmierināti, nav iespējams.

Viņš arī atzina, ka nākamā gada budžets noteikti mazinās iekšzemes patēriņu, kas neveicina ekonomikas atlabšanu.

Pēc Dombrovska domām, nākamā gada budžets palīdzēs turpināt saņemt aizdevumu no starptautiskajiem aizdevējiem, tādējādi stabilizējot valsts ekonomiku, neturpinot samazināt algas un pensijas.

Latvijas Darba devēju konfederācijas priekšnieka vietniece Elīna Egle norādīja, ka tikai tad, ja piekāpjas abas puses, sarunas iespējams uzskatīt par kvalitatīvām. Uzņēmējus neapmierina iedzīvotāju ienākuma nodokļa celšana līdz 26%.

Savukārt Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības vadītājs Pēteris Krīgers sacīja, ka arodbiedrības joprojām budžetu neatbalsta, un pauda bažas, ka nākamgad, kad pienāks brīdis, kad vajadzēs maksāt strādājošajiem, naudas nebūs.

Pēc Krīgera domām, valdības kļūda bija nebalstīt budžeta veidošanu uz strukturālajām reformām. Arī daži koalīcijas partneri piekrita Krīgera viedoklim, taču premjers uzskata, ka valdība īsā laikā spējusi īstenot apjomīgas reformas.

Sociālie partneri arī pēc tikšanās Rīgas pilī budžetu neatbalsta

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu