Uz jaunuzbūvētā Slāvu pārvada no pirmdienas būs fotoradars

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Uz jaunuzbūvētā Slāvu pārvada autovadītāji neievēro un būtiski pārsniedz atļauto braukšanas ātrumu, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja vecākais inspektors Aigars Bērziņš.

Pēc jaunā pārvada atklāšanas satiksmei situāciju uz tā pastiprināti kontrolē Ceļu policijas darbinieki, lai palīdzētu autovadītājiem labāk izprast un orientēties jaunajā satiksmes shēmā.

Kā sacīja Bērziņš, transportlīdzekļu kustība jaunajā pārvadā ir ierobežota līdz 40 kilometriem stundā, jo pēc būvniecības pabeigšanas ceļam ir jauns segums, taču autovadītāji to būtiski pārsniedz.

Sestdien un svētdien Ceļu policijas darbinieki autovadītājus par ātruma pārsniegšanu tikai brīdināja, bet no pirmdienas uz jaunā pārvada būs uzstādīts fotoradars, skaidroja Bērziņš.

Jau ziņots, no sestdienas plkst. 11.00 satiksmei slēgts esošais Slāvu pārvads pār dzelzceļu, satiksmi novirzot uz jaunuzbūvēto pārvadu, aģentūru LETA informēja AS «Dienvidu tilts».

«Dienvidu tiltam» pašvaldība uzdevusi no sestdienas līdz 1. decembrim nodrošināt ceļu satiksmes regulētājus, kā arī nepieciešamības gadījumā operatīvi mainīt luksoforu objektu signālplānus.

Virzienā no Krasta ielas transportlīdzekļi brauks pa jauno Slāvu dzelzceļa pārvadu, augšējo estakādi pār Slāvu rotācijas apli un nonāks Lubānas ielā. Lubānas ielā transportlīdzekļu vadītājiem būs iespēja gan turpināt ceļu taisni, gan veikt kreiso pagriezienu uz Ilūkstes ielu.

Ilūkstes ielā būs nodrošinātas divas braukšanas joslas virzienam taisni no Slāvu rotācijas apļa, viena josla —kreisajam pagriezienam uz Ilūkstes ielu un viena braukšanas josla pretējam virzienam taisni uz Slāvu rotācijas apli.

Uz Piedrujas, Dārzciema un Krustpils ielu transportlīdzekļu vadītāji varēs nokļūt no Lubānas ielas, nogriežoties pa labi uz Katlakalna ielu, tad pa labi uz Krustpils ielu un tālāk braucot līdz Slāvu rotācijas aplim.

Katlakalna ielā no Andreja Saharova ielas līdz Krustpils ielai labajā pusē transportlīdzekļiem būs aizliegts apstāties, tādējādi satiksmei būs nodrošinātas divas braukšanas joslas. Tāpat uz Dārzciema un Piedrujas ielu varēs nokļūt, veicot kreiso pagriezienu uz Ilūkstes ielu.

Lai nokļūtu no Slāvu rotācijas apļa uz Krasta ielu vai Dienvidu tiltu, transportlīdzekļu vadītāji varēs izmantot jauno Slāvu dzelzceļu pārvadu līdzīgi kā līdz šim — no Slāvu apļa pa jauno uzbrauktuvi uzbraucot uz jaunā dzelzceļa pārvada.

Sabiedriskā transporta pieturvieta Lubānas ielā, kas patlaban atrodas pretī degvielas uzpildes stacijai «Neste», tiks pārcelta aptuveni 350 metru uz priekšu.

Satiksmes pārslēgšana notika sestdien laika posmā no plkst. 11.00 līdz 23.00.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu