Baušķenieki aizstāvējuši slimnīcu, kurai naudas netrūkst

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Blumbergs/Apollo

Veselības ministriju ieinteresējis jautājums, no kurienes Bauskas slimnīcai ir tik lieli uzkrājumi, ka var noguldīt vērtspapīru kontos un pelnīt, un kāpēc līdztekus slimnīca sūrojusies par finansiālām grūtībām.

Jāatgādina, ka augusta beigās, cenšoties novērst slimnīcas reorganizāciju, baušķenieki pat slimnīcu devās aizstāvēt, bloķējot tiltus.

Laikraksts «Diena», atsaucoties uz avīzes «Bauskas Dzīve» rakstīto, vēsta: latu fondā slimnīca bija noguldījusi vairākus simtus tūkstošu latu. Janvārī kontā bija 419 000 latu, bet oktobrī — 306 000 latu.

Veselības ministrija pirmdien lūgusi Veselības norēķinu centru iepazīties ar slimnīcas finanšu atskaitēm un gada pārskatiem, lai saprastu, no kurienes tādi uzkrājumi un cik ilgā laikā tie radušies. «Slimnīcai, kura visu laiku mums stāsta, ka tai ir smags finansiālais stāvoklis, izrādās, ir šādi ieguldījumi un uzkrājumi. Es arī biju izbrīnīts,» sacīja Veselības ministrijas valsts sekretāra vietnieks Juris Bundulis.

Slimnīcas dibinātājas Bauskas novada domes izpilddirektore Dagnija Ludrika laikrakstam sacījusi, ka krimināli sodāmas darbības slimnīca nav veikusi, taču atzīst: «Tā nebija korekta rīcība. (..) Ja mums sniedz informāciju, lūdzot līdzekļus dažādiem pasākumiem, kā tas notika, tad informācijai (no slimnīcas) vajadzēja būt: mums ir tik un tik kontā, es varu pasākumu finansēt tik ilgu laiku.»

Bauskas slimnīcas vadītājs Uģis Zeltiņš skaidrojis, ka no pārbaudes nebaidās, neesot veicis nekādus pārkāpumus. Ja kapitālsabiedrībai ir lieki līdzekļi, tai esot tiesības tos noguldīt fondos, kur šī nauda var dot peļņu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu