«Pilsoniskās savienības» iekšienē sākas kašķi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pagājušajā nedēļā partijas «Pilsoniskā savienība» (PS) valde nolēmusi palūgt vienu no aktīvākajām partijas biedrēm — Maiju Stefani — uzrakstīt iesniegumu par izstāšanos no organizācijas, vēsta laikraksts «Neatkarīgā».

Kamēr partijas līderis Ģirts Valdis Kristovskis šo lūgumu skaidro ar to, ka Stefanei bijušas lielas ambīcijas un izpratne par to, kas un kā notiek, tāpēc viņai palūgts pamest partiju, Stefane to skaidro ar politisko greizsirdību.

Viņa atzīst, ka no brīva prāta partiju nepamet — partijas valde viņai ultimatīvi pieprasīja aiziet.

«PS notiek, iespējams, tādas lietas, par ko sabiedrība būtu jāinformē. Domāju, tā ir politiskā greizsirdība vai arī kāds cits mērķis, kāpēc notiek tāda rīcība [viņas izslēgšana]. Uzskatu, ka PS notiek prettiesiska un nedemokrātiska darbība,» stāsta Stefane.

Viņa neprecizē, kādas tieši negodīgas darbības partijā notiek, taču daudz lielāka problēma, pēc Stefanes ieskatiem, ir tas, ka ierindas biedriem nav iespējas uzzināt, ko lemj PS vadība.

«Man nebija iespējas detalizēti izrunāt partijas iekšienes jautājumus. Tiek inkriminēts, ka es acīmredzami esmu par daudz interesējusies, kas notiek partijā. Ierindas partijas biedri nedrīkst zināt, kas tajā notiek. Vairāki partijas biedri ir gatavi to pamest. Es nevaru klusēt, lai nedarītu to zināmu pārējiem kolēģiem,» vaļsirdīgi teic Stefane.

Kristovskis atzīst, ka ne visiem biedriem ir atbildīga attieksme pret partijas kopējo darbu: «Ja cilvēks izturas pret kopējo procesu bez personiskās pietātes vai partijas procesu saskata tikai sava redzējuma kontekstā, skaidrs, ka šādi biedri mūsu rindās nav jāredz.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu