Plāno precizēt Latvijas un starptautisko aizdevēju memorandu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas amatpersonu ar starptautiskajiem aizdevējiem — Eiropas Komisiju (EK) un Starptautisko Valūtas fondu (SVF) — noslēgtajā sadarbības memorandā, visticamāk, tiks veikti redakcionāli grozījumi, taču jauns dokuments par Latvijas saistībām netiks rakstīts, trešdien vēstī laikraksts "Diena".

Izmaiņas varētu skart ekonomikas izaugsmes un nodokļu ieņēmumu prognozes. Pagaidām gan maz ticams, ka labotas vai mainītas tiks Latvijas uzņemtās saistības par tālāku valsts budžeta konsolidāciju jeb budžeta deficīta samazināšanu 2011. un 2012.gadā, lai sasniegtu tā atbilstību Māstrihtas kritērijiem, un eiro ieviešanu 2014.gadā. 

Aizdevēju pārstāvji ieradās dienu pēc 2010.gada budžeta pieņemšanas — 2.decembrī. Patlaban viņi analizē pieņemto budžetu, tiekas ar ministriju pārstāvjiem. Noslēdzoties misijai, būs tikšanās ar premjeru un finanšu ministru, kurš Latvijā atgriezīsies 14.decembrī.

Ap šo laiku varētu būt skaidrs, kas tiks mainīts memorandā. Valdības amatpersonas plašākus komentārus pagaidām nesniedz. Tiesa, premjers Valdis Dombrovskis (JL) "Dienai" apstiprinājis, ka ar aizdevējiem noslēgtais sadarbības memorands būšot jāprecizē.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu