Korejas pensionāri nopērk otru augstāko Londonas augstceltni

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: edgley_cesar, CC licence

Lielbritānijas lielākās bankas — «HSBC» — Londonas galvenā biroja ēka ir pārdota. Par 200 metru augstās 44 stāvu celtnes jauno īpašnieku kļuvis Dienvidkorejas Nacionālais pensiju dienests.

Londonas otras augstākās augstceltnes iegāde korejiešiem izmaksāja 772,5 miljonus sterliņa mārciņu (866 miljoni eiro). Objektam līdzi nāk stabili nomnieki ar pastāvīgu naudas plūsmu, jo banka «HSBC» debesskrāpī paliks vēl vismaz tuvākos 17,5 gadus. Par telpu nomu banka ik gadu maksās 46 miljonus sterliņa mārciņu.

Interesanti, ka bankai «HSBC» vienu un to pašu celtni salīdzinoši īsā laikā izdevies pārdot divas reizes. 2004. gadā debesskrāpi nopirka Spānijas nekustamo īpašumu kompānija «Metrovacesa». Toreiz tā par pirkumu samaksāja 1,1 miljardu sterliņa mārciņu. Taču jau pēc gada finanšu krīzes dēļ spāņi pielūdzās baņķierus paņemt augstceltni atpakaļ, bet jau par 250 miljoniem lētāk, nekā bija viņiem izmaksājis pirkums.

Uzziņai: bankas «HSBC» biroja augstceltnes platība ir 100 000 kvadrātmetru, tajā strādā vairāk nekā astoņi tūkstoši cilvēku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu