LIC par 14 270 latiem iepirks medikamentu pandēmiskās gripas ārstēšanai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas Infektoloģijas centrs (LIC) par 14 270 latiem iegādāsies papildu «Oseltamivira» iepakojumus jaunās gripas A(H1N1) vīrusa slimnieku ārstēšanai, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā.

Kā liecina IUB paziņojums, konkursā uz medikamenta iegādi bija pieteicies viens pretendents, kurš ir arī konkursa uzvarētājs - SIA «Roche Latvija».

Kā aģentūrai LETA pastāstīja LIC pārstāve Liene Johansone, uzņēmums LIC varēs piegādāt ap 1000 «Oseltamivira» iepakojumu oriģinālus.

Pēc LIC sacītā, viena pacienta ārstēšanai nepieciešams viens medikamenta iepakojums. Minētais preparāts tiks iegādāts gan pacientu ārstēšanai, gan personāla, kas aprūpē slimniekus, aizsardzībai.

Medikamenti tiks iegādāti pakāpeniski, tas ir, atkarībā no hospitalizēto pacientu skaita.

Jau ziņots, ka līdz šim LIC ir laboratoriski apstiprināti vairāk nekā 1000 saslimšanas gadījumi ar jauno gripu, no kuriem 14 beigušies letāli.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu