Lietuvā uzbūvēta pils no īsta ledus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Turpat Kauņā izveidotas arī  pasaulē lielākās Jaungada egles no grāmatām un dzirkstošā vīna pudelēm!

Pirmo reizi Baltijas valstīs uzbūvēta pils no īsta ledus! Tā apskatāma Lietuvā, Kauņā, pie tirdzniecības un izklaides centra «Kauno Akropolis».

«Tā ir mūsu Ziemassvētku dāvana Kauņai un visai Lietuvai. Mēs vēlējāmies Lietuvas iedzīvotājiem radīt īstu ziemas sajūtu, svētku prieku. Ledus pils priecēs tirdzniecības centra viesus līdz pat 10. janvārim,» stāsta «Kauno Akropolis» pārvaldītāja, uzņēmuma «Resolution Property Management» ģenerāldirektors Sigits Jautakis (Sigitas Jautakis).

Ledus pils sienu augstums ir vairāk nekā pieci metri, platums – vairāk nekā septiņi metri. Savukārt ledus pils svars sasniedz 70 tonnu. Apbrīnojamo celtni veidoja 10 speciālisti no Latvijas, Austrijas un Somijas. Darbus vadīja pieredzējis somu ledus skulptors Kimo Frosti. «Lai radītu šo ledus pili no vairāk nekā 250 ledus blokiem, strādājām sešas dienas. Problēmas mums gan sagādāja laika apstākļi – pa dienu bija pārāk silts, tādēļ strādājām pa naktīm. Ceram, ka mūsu veikums Baltijas valstu iedzīvotājiem radīs īstu Ziemassvētku sajūtu,» teic Kimo Frosti, ledus skulptors no Somijas.

Pilī darbojas ledus bārs «Olialia pica», kur apmeklētājiem iebaudīt Ziemassvētku kokteiļus. Ledus bārā glabājas arī sasaldētas 25 pudeles un 35 skārdenes ar dzērienu «Olialia Cola».
«Piedāvājums atvērt ledus pilī bāru bija negaidīts pārsteigums, īsts izaicinājums. Taču tad mēs padomājām, izveidojām īpašu Ziemassvētku ēdienkarti, pašuvām bārmeņiem speciālus apģērbus, un ķērāmies pie darba!» stāsta Kauņas picērijas «Olialia pica» direktore Daina Rupšiene.

Savukārt lielākās «grāmatu egles» augstums ir 5,5 metri. Tā izveidota no 10 000 grāmatām «Neredzētā Lietuva» («Neregeta Lietuva»). Tā sver 10 tonnas, bet egles kopējā vērtība sasniedz 300 000 eiro.

Abas unikālās egles «Kauno Akropolis» varēs apskatīt līdz pat 15. janvārim.
Kā informēja tirdzniecības centra «Kauno Akropolis» pārvaldnieks, kompānijas «Resolution Property Management» pārstāvis Vladimirs Konoņenka, par šīm unikālajām būvēm ir iesniegti pieteikumi reģistrācijai Lietuvas rekordu grāmatā, kā arī sākts reģistrācijas process Ginesa rekordu grāmatā.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu