VM pārbaudē nekonstatē Mozga prettiesisku rīcību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Veselības ministrija (VM) pārbaudē nav konstatējusi, ka Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas vadītājs Dzintars Mozgis būtu rīkojies prettiesiski. Veselības ministre Baiba Rozentāle (TP) ir pārliecināta, ka Mozgim jāturpina vadīt bērnu slimnīca, informē VM.

Pārbaudē konstatēts, ka Mozga rīcība iepirkumu veikšanā nav bijusi prettiesiska un atbilst normatīvo aktu prasībām.

«Līdz šai dienai neesmu saņēmusi informāciju par kādiem jauniegūtiem faktiem vai apstākļiem, kas liecinātu, ka Dzintars Mozgis slimnīcas darbu vadījis negodprātīgi un tādējādi tas  varētu traucēt viņam pildīt savus dienesta pienākumus,» saka Rozentāle.

VM dienesta pārbaudi sāka 9. novembrī. Tās mērķis bija izvērtēt slimnīcas valdes priekšsēdētāja Dzintara Mozga atbildību saistībā ar iespējamajām nelikumībām slimnīcas iepirkumu konkursos.

Dienesta pārbaudē konstatēts, ka katram iepirkumam tika veidota sava iepirkumu komisija, taču Dzintars Mozgis nav bijis nevienā no tām. Kā savā paskaidrojumā norāda bijušais slimnīcas valdes priekšsēdētājs, viņš nav kontrolējis piedāvājumus, to izvērtēšanu, pretendentu izvēli, kā arī pašu procedūru norisi, jo uzskatījis, ka šāda rīcība varētu tikt uztverta kā mēģinājums ietekmēt iepirkumu komisijas lēmumus vai locekļus individuāli. Viņš nekad nav prasījis un nav pieņēmis nekādus materiālus vai nemateriālus labumus no piegādātājiem un sadarbības partneriem. Tāpat Dzintars Mozgis nav iespaidojis viņam pakļautos darbiniekus tādu lēmumu pieņemšanā, kuri varētu būt vērsti uz viena vai otra piegādātāja vai pakalpojumu sniedzēja izvēli.

Šobrīd VM notiek darbs, lai izveidotu tādu iepirkumu sistēmu, kas ļautu novērst jebkādas šaubas par, iespējams, negodīgi rīkotiem konkursiem ārstniecības iestāžu infrastruktūras attīstībai, kuros tiek izmantoti Eiropas Savienības struktūrfondu un valsts galvoto aizdevumu līdzekļi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu