Nākamā gada sākumā būvniecības kritums sasniegs kritisko punktu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»

Nākamā gada pirmajā ceturksnī būvniecības nozares kritums sasniegs kritisko punktu, biznesa portālam «Nozare.lv» prognozēja būvmateriālu vairumtirdzniecības uzņēmuma SIA «EBS» valdes priekšsēdētājs Dzidris Augustinovičs.

Pēc viņa domām, izdzīvos tie uzņēmumi, kas jau laikus domājuši par iestrādnēm nākotnei, taču grūtāk varētu klāties tiem, kas šogad vēl darbojas uz iepriekšējo gadu sasniegtajiem rezultātiem.

«Nākamais gads būvniecības nozarē būs noteicošs. Neskatoties uz kopējo būvniecības tirgus apjomu kritumu, zemākais punkts vēl nav sasniegts,» uzskata Augustinovičs.

Ņemot vērā būvniecības nozares apjomu kritumu kopumā, uzņēmēju visvairāk satrauc iespējamais profesionalitātes kritums nozarē. «Šī brīža ekonomiskajā situācijā būvniecības nozares tendences liecina par to, ka būvdarbu veicēji paši cenšas izdarīt visus iespējamos darbus, nevis piesaista profesionālus apakšuzņēmējus. Līdz ar to veidojas situācijas, ka darba kvalitāte nav atbilstoša tirgū noteiktajai cenai un visbiežāk vislielākais cietējs ir tieši pasūtītājs,» norāda Augustinovičs.

Jau ziņots, ka 2009.gada trešajā ceturksnī salīdzinājumā ar iepriekšējā gada atbilstošo periodu būvniecības apjomi salīdzināmās cenās Latvijā samazinājušies par 36,8%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes informācija.

Šā gada trešajā ceturksnī salīdzinājumā ar otro ceturksni būvniecības apjomi samazinājušies par 20,2%.

2008.gadā būvniecības apjomi Latvijā bija samazinājušies par 3,7%, bet 2007.gadā apjomi bija pieauguši par 12,8%.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu