Kundziņsalā būs konteineru terminālis par vairākiem miljoniem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: netdance, CC licence

Neraugoties uz šķēršļiem, Kundziņsalā taps daudzmiljonu konteineru terminālis, šodien raksta laikraksts «Dienas Bizness». To laikrakstam apstiprinājis konteineru termināļa projekta realizētāja — uzņēmuma «Nacionālais konteineru terminālis» — valdes priekšsēdētājs Kristaps Millers.

Būvniecības darbus ilgi sākt neļāva Satversmes tiesas lēmums un citi administratīvie šķēršļi. Tagad ar novēlošanos projekts tiks sākts, un tas nākotnē vairākas reizes ļaus palielināt esošos pārkrauto un apstrādāto konteineru apjomus, radot jaunas darba vietas un palielinot ienākumus no nodokļiem.

Pēc otrās un trešās kārtas pabeigšanas konteineru terminālis ļaus pārkraut vairāk nekā 500 tūkstošus konteineru gadā. Kopējās investīcijas pēc trešās kārtas pabeigšanas lēstas ap 300 miljoniem eiro. Finansējums pašlaik esot galvenā problēma, jo Latvijas bankas tik vērienīgus projektus finansēt atsakās, bet ārvalstu bankas uz projektiem Latvijā raugās skeptiski valsts tēla dēļ.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu