«Coca-Cola» tomēr pērk zemi rūpnīcai Latvijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Scanpix»/AP

Ceturtdien tiks parakstīts līgums ar kompāniju «Coca-Cola» par 80 hektāru liela zemes gabala iegādi Ropažu novadā, netālu no Rīgas apvedceļa.

Tā laikrakstam «Dienas Bizness» apstiprināja viena no darījuma pusēm — zemes pārdevējs Uģis Stīpnieks.

Darījuma apjoms netiek atklāts, taču, reģistrējot to Zemesgrāmatā, oficiālie dati parādīsies.

Tikmēr «Coca-Cola HBC Latvia» līdz šā darījuma noslēgumam plašus komentārus nesniedz.

««Coca-Cola HBC» pastāvīgi meklē jaunas iespējas, kā nodrošināt savas uzņēmējdarbības ilgtspēju un konkurētspēju Baltijas valstīs. Pērn informējām darbiniekus par nodomu izvērtēt infrastruktūru, kā arī par to, ka vadība izsver dažādas iespējas ieguldījumiem nākotnē. Kā vēlāk paziņojām, labākā iespēja ražošanai Baltijas valstīs būtu ieguldījums jaunā ražotnē, kas aizstātu esošo ražotni Tallinā. Sākām atbilstošas atrašanās vietas meklējumus Baltijas valstīs un izvēlējāmies zemes gabalu Ropažos. Lai veiktu zemes gabala izpēti pirms galīgā lēmuma pieņemšanas, noslēdzām opcijas līgumu ar mērķi veikt pilnu padziļināto izpēti. Tagad šī fāze ir pabeigta, un tuvākajā nākotnē mēs plānojam iegādāties šo zemes gabalu,» norāda uzņēmuma sabiedrisko attiecību un komunikāciju speciāliste Ieva Keviešena.

Kompānija veikusi tirgus situācijas izpēti, lai lemtu par turpmākajiem soļiem. Vadība nolēmusi pagaidām nesākt jaunās ražotnes celtniecību. Kā pagaidu risinājumu tā plāno pārcelt PET iepakojumu ražošanu uz kompānijas ražotni «Alytus» Lietuvā un izmantot stikla pudeļu ražošanas ārpakalpojumu Polijā.

Tikmēr Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras vadītājs Andris Ozols iepriekš laikrakstam norādīja, ka, pēc viņa rīcībā esošās informācijas, «Coca-Cola HBC» rūpnīca Latvijā līdz 2014. gadam netiks uzbūvēta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu