Latvijas būvniecībā trešajā ceturksnī bijis otrais lielākais kritums ES

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: astrid, CC licence

Būvniecības apjoms Latvijā šā gada trešajā ceturksnī, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo periodu, ir samazinājies par 36,8%, kas ir otrais lielākais kritums starp visām Eiropas Savienības (ES) valstīm, liecina ceturtdien publiskotie ES statistikas biroja «Eurostat» dati.

Vēl straujāk nekā Latvijā būvniecība ir samazinājusies Lietuvā - par 49,3%, bet visās ES valstīs kopā būvniecība ir kritusies par 9,2%. Straujš būvniecības sarukums bijis arī Igaunijā - par 28,5%, Slovēnijā - par 24,4% un Rumānijā - par 21,6%.

No visām ES valstīm būvniecības pieaugums trešajā ceturksnī bijis tikai Polijā - par 8,6%, Luksemburgā - par 4,9%, Vācijā - par 2,2% un Čehijā - par 0,9%.

Salīdzinot ar iepriekšējo ceturksni, Latvijas būvniecības sektors trešajā ceturksnī ir samazinājies par 11,8%, kas tāpat ir otrais straujākais kritums starp visām ES valstīm.

Pats lielākais samazinājums, salīdzinot ar iepriekšējo ceturksni, bijis Lietuvā - par 15,3%. Igaunijā būvniecība samazinājusies par 11,4%, Slovēnijā - par 9,8% un Rumānijā - par 7,9%.

Vislielākais būvniecības pieaugums, salīdzinot ar iepriekšējo ceturksni, fiksēts Polijā - par 5,3%, Luksemburgā - par 4% un Lielbritānijā - par 2%.

Kopā visās ES valstīs ražošanas apjoms būvniecībā, salīdzinot ar iepriekšējo ceturksni, 2009.gada trešajā ceturksnī ir samazinājies par 1,8%, bet eirozonas valstīs - par 2,8%.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu