CSDD e-pakalpojumiem pieteikušies jau vairāk kā 50 000 lietotāju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/«Apollo»

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) piedāvātajiem e-pakalpojumiem ir pieteikušies vairāk nekā 50 tūkstoši e-pakalpojumu lietotāji. Par 50 000-šo e-pakalpojumu lietotāju kļuva autovadītājs ar 20 gadu stāžu Dzintars Gaičenko.

Viņš pakalpojumiem pieteicās ar nolūku noskaidrot medicīniskās uzziņas beigu termiņu. Tagad bez medicīniskās uzziņas datiem viņam ir zināma arī visa informācija par vadītāja apliecību un sev piederošajiem transportlīdzekļiem. Kā balvu Dz.Gaicēnko saņēma teorētiskās un praktiskās braukšanas apmācību Drošas Braukšanas Skolā.

CSDD jau vairāk nekā pus gadu piedāvā autovadītājiem tiešsaistes režīmā ērti, ātri un bez maksas saņem informāciju un pieteikties atgādinājumiem no Transportlīdzekļu un to vadītāju reģistra. Pieteikties datu saņemšanai var, reģistrējoties interneta vietnē («www.csdd.lv») sadaļā e-pakalpojumi. Ar e-pakalpojumu starpniecību jebkurš cilvēks var uzzināt visu informāciju par sevi kā autovadītāju un saviem īpašumā vai turējumā esošajiem transportlīdzekļiem, kā arī pieteikties atgādinājumiem par tehniskās apskates un OCTA beigu termiņiem.

Pakalpojums ir pieejams fiziskām personām. Juridiskās personas var slēgt atsevišķus līgumus par informācijas un atgādinājumu saņemšanu. Bet šobrīd, līdz decembra beigām CSDD piedāvā uzņēmējiem vienreizēju iespēju - bez maksas saņemt informāciju par sava uzņēmuma autoparku. Šis pakalpojums tiek piedāvāts, jo sakarā ar izmaiņām transportlīdzekļu ikgadējās nodevas maksājumos, strauji pieaugusi interese par uzņēmumiem īpašumā vai turējumā esošajiem automobiļiem.

Lai saņemtu šo informāciju, uzņēmuma pārstāvim jānosūta pieprasījums uz e-pasta adresi autoparks@csdd.gov.lv Pieprasījumā norādāmi uzņēmuma rekvizīti, kā arī pieprasījumu nosūtītāja vārds, uzvārds un ieņemamais amats. Atbilde tiks nosūtīta trīs darba dienu laikā.

Saņemtajā informācijā tiks uzrādīts uzņēmuma automašīnu skaits un informācija par katru transportlīdzekli, t.sk. transportlīdzekļa statuss, pēdējās tehniskā apskates datums un neapmaksātie sodi.

CSDD turpina pilnveidot e-pakalpojumu sistēmu. Patlaban tiek radīta iespēja norēķināties internetā par CSDD sniegtajiem pakalpojumiem un apmaksāt soda naudas par pārkāpumiem ceļu satiksmē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu