Ziemassvētku laiks Durbes pilī

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Durbes pils aicina aktīvi svinēt svētkus programmas «Ziemassvētku laiks Durbes pilī» ietvaros. Šajā laikā pils iemītnieki iejūtas 19. gadsimta pils iemītnieku lomās un gatavojas gada jaukākajiem svētkiem. Uzburt jauku svētku noskaņu palīdzēs, cepot piparkūkas, lejot laimes, gatavojot maskas un svētku rotājumus, portālu «Apollo» informēja Kristīne Ozola, Tukuma muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste.

Ikvienu atnācēju sagaidīs, ar uzvedības noteikumiem muižā un svētku tradīcijām iepazīstinās baronese Evelīne Karolīne Marianna Luīze (Daiga Šmitenberga) un Evelīne Anna Elizabete fon Reke (Marija Krūtaine).

Kopā ar baroniem — Katarinu Helēnu Annu (Ilze Paparinska) un Luisu Karlu Vilhelmu Matiasu fon Rekēm (Ainārs Krūziņš) — varēs liet laimi un paredzēt, kas viņu sagaidīs nākamajā gadā. Helēne Vilhelmīne Karolīne Marija (Lilita Znotiņa) un Elizabete Matilde Marianna Luīze fon Rekes (Līga Dravniece) pārbaudīs viesu atjautīgumu un palīdzēs gatavot svētku maskas, kuras pārvērtīs viesus pavisam citos tēlos — kāds kļūs par princesi vai princi, cits par kaķi, vēl kāds par svētku rūķi vai Sniegbaltīti. Piparkūku cepšana ir tīkama katram viesim. Tās smarža piepilda visu pili, iezogoties gan pils zālē, gan katrā mazākajā stūrītī, aicinot viesus uz pils ķēķi. Tur gardās un smaržīgās Ziemassvētku piparkūkas Adelheidei Vilhelmīnei Frīderikei (Juta Volfa) varēs palīdzēt gatavot ikviens. Kad darbi būs paveikti, laiks rotaļām, piparkūku nogaršošanai un svētku gaidīšanas priekam.

Pieteikties programmai vēl uz 2010. gada janvāri var gan lieli, gan mazi.

Iepriekšēja pieteikšanās, sīkāka informācija pa tālr. 63122633, 26305946 (Lilita Znotiņa, Ilze Paparinska).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu