Zīle: ST sprieduma dēļ nebūs vēl «jāgriež» algas un jāceļ nodokļi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Eiroparlamentārietis un partijas «Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK līderis Roberts Zīle pauž pārliecību, ka saistībā ar spriedumu pensiju lietā valdībai nebūs jāpaaugstina nodokļi vai vēl «jāgriež» algas valsts pārvaldē.

Zīle Latvijas Radio sacīja, ka pensiju atmaksai nauda ir sociālā budžeta uzkrājumā. «Vēl [algu] «cirpšana» un nodokļu celšana būtu liela kļūda,» pauda Zīle, atzīstot, ka šāda rīcība var novest līdz valdības krišanai.

Eiropas Parlamenta deputāts arī norāda, ka, viņaprāt, ieturētās pensijas var atmaksāt nākamā gada, varbūt aiznākamā gada laikā. «Svarīgākais informēt aizdevējus. Pieņemu, ka termiņš ir garš, tomēr domāju, ka [pensijas] izmaksās nākamajā un aiznākamajā gadā.»

Aizdevējiem būs jānāk pretī Latvijai. «Eiropas Komisijai vispirms jāskatās, kas notiek viņu mājās. Ņemot vērā Latvijas situāciju, aizdevējiem būs tas jāsaprot,» uzskata Zīle.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu