Zaudēts arī Šveicei - priekšā izdzīvošana

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/«Scanpix»

Pasaules čempionāta ceturtajā spēlē Latvijas U-20 hokejisti trešdienas vakarā ar rezultātu 5:7 atzina Šveices vienaudžu pārākumu.

Pirms šī mača Šveices izlase bija piedzīvojusi divus zaudējumus - ar 0:3 tika atzīts ASV valstsvienības pārākums, bet Kanādas hokejistiem šveicieši kapitulēja ar rezultātu 0:6.
Savukārt Latvijas izlase bija zaudējusi Kanādai (0:16), Slovākijai (3:8) un ASV (1:12).

Mača pirmā perioda 3. minūtē Benžamins Antoneti atklāja rezultātu un vadībā izvirzīja Šveici. Ilgi nebija jāgaida līdz otrajiem vārtiem, kurus arī guva šveicieši - skaitlisko vairākumu realizēja Džefrijs Figlisters. Uzreiz pēc zaudētajiem vārtiem sekoja vārtsargu maiņa un Jāņa Kalniņa vietā vārtos stājās Raimonds Ermičs.

7. minūtē Ronalds Ķēniņš guva pirmos vārtus Latvijas izlasē, bet perioda vidū viņš vēlreiz pārspēja Šveices vārtsargu, panākdams 2:2. Latvijas izlase bija atguvusies pēc neveiksmīgā sākuma un ofensīvu turpināja Roberts Bukarts, kurš 11. minūtē realizēja skaitlisko vairākumu - 3:2.

Otrajā periodā Romāns Josi panāca 3:3, bet vidusdaļā Rolands Vīgners atkal atjaunoja Latvijai vienu vārtu pārsvaru.

Trešā perioda 5. minūtē Nino Nīderraiters panāca neizšķirtu 4:4, nepagāja ne minūte, kad Tims Vēbers vadībā jau izvirzīja šveiciešus, bet mača 49. minūtē sestos vārtus Šveicei guva Raiens Makgregors. Kad jāspēlē bija piecas minūtes, 7:4 panāca Mauro Jorgs, bet pēc pāris sekundēm Bukarts rezultāta starpību samazināja. Galarezultātā Šveices izlase izcīnīja pirmo uzvaru čempionātā ar rezultātu 7:5.

Latvijas izlase pirmo maču turnīrā par palikšanu A divīzijā aizvadīs 3.janvārī pret B apakšgrupas ceturto stiprāko komandu (visticamāk, Čehiju - M.L.). Savukārt dienu vēlāk Latvijas hokejistiem būs jātiekas ar Austrijas valstsvienību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu