Pļavniekos akvaparka vietā plāno būvēt dzīvojamās ēkas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

SIA «Baltfarm» savulaik plānotā akvaparka vietā Pļavniekos tagad iecerējusi būvēt dzīvojamās ēkas, aģentūra LETA uzzināja Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejā.

LETA jau ziņoja, ka 2008.gada pavasarī Pilsētas attīstības komitejas deputāti neatbalstīja un noraidīja «Baltfarm» ieceri būvēt akvaparku Pļavniekos, A.Saharova ielā 3a, jo pret to iebilda apkārtējo māju iedzīvotāji.

«Baltfarm» toreiz lūdza mainīt no pašvaldības iznomātajai teritorijai izmantošanas mērķi no «aptiekas un veselības centra būvniecība un apsaimniekošana» uz «veselības centra un akvaparka būvniecība un apsaimniekošana», jo aptieku šajā vietā būvēt neļaujot Farmācijas likums un citi normatīvie akti.

Tagad SIA «Baltfarm» vērsusies pašvaldībā, lūdzot mainīt teritorijas izmantošanas mērķi uz «dzīvojamās apbūves teritorijai atbilstošu objektu būvniecība un apsaimniekošana». Tāpat uzņēmums lūdzis pagarināt būvniecības termiņu līdz 2013.gadam.

Pilsētas īpašuma komiteja šodien nolēma atlikt jautājuma izskatīšanu un lūgt Pilsētas attīstības komitejas atzinumu.

Jau ziņots, ka sabiedriskās apspriešanas laikā Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments saņēma vairāk nekā 100 negatīvu atsauksmju pret iecerēto akvaparka un veselības centra būvniecību Pļavniekos, A.Saharova ielā 3a.

Iedzīvotājus visvairāk uztrauca, ka līdz projektējamam objektam ir pārāk mazs attālums un veselības centrs aizēnos blakus esošās mājas, un vienīgais, ko iedzīvotāji redzēs pa logu, būs veselības centra un akvaparka siena.

Tāpat iedzīvotāji satraucās, ka objekta izbūves laikā varētu plaisāt un sabrukt blakus esošās ēkas, ka akvaparks piesaistīs pārāk lielas cilvēku plūsmas un radīs troksni, kā arī nebūs pietiekami daudz vietas automašīnu izvietošanai.

Lielāko daļu atsauksmju parakstīja Saharova ielas 3.nama iedzīvotāji uz pašizveidotām aptaujas lapām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu