Iedzīvotājiem noraidoša attieksme par naftas termināla būvniecību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas deputāti šodien izskatīja jautājumu par SIA «Baltic Oil Terminal» būvniecības ieceri - jaunu naftas produktu pārkraušanas termināli Daugavgrīvā, Flotes ielā, portālu «Apollo» informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Atbilstoši būvniecības iecerei, termināli plāno izveidot Rīgas brīvostas teritorijā pie Daugavas iztekas līcī, Komētforta ragā, 25 hektārus plašā teritorijā. Te plānots izveidot vairākus 16 līdz 20 metrus augstus rezervuārus ar kopējo tilpumu 450 000 kubikmetru, kā arī divas piestātnes, katru 240 metru garumā, pie kurām varētu piestāt kuģi ar kravu līdz 100 000 tonnu.

Publiskās apspriešanas laikā par būvniecības ieceri kopumā izteikušies 3685 iedzīvotāji un trīs organizācijas. Biedrības «Koalīcija dabas un kultūras mantojuma aizsardzībai», «Bolderājas grupa» un Vides aizsardzības klubs iesnieguši arī iesniegumus ar argumentētiem iebildumiem pret plānoto būvniecību.

Apkopojot publiskās apspriešanas gaitā saņemtās atsauksmes, konstatēts, ka būvniecības ieceri atbalsta 235 iedzīvotāji, bet noraida - 3450 iedzīvotāji.

Šajā projekta apspriešanas stadijā mūsu uzdevums nav ne būvniecības ieceres tūlītēja akceptēšana, nedz arī noraidīšana. Publiskās apspriešanas gaitā iedzīvotāji uzdevuši jautājumus un izteikuši viedokļus par projekta realizāciju ļoti plašā spektrā – gan par iespējamā termināļa ietekmi uz transporta kustību, īpašumu jautājumiem, vidi, kultūras pieminekļu aizsardzību. Uzskatu, ka mums šie viedokļi ļoti nopietni jāņem vērā un jācenšas sniegt iespējami precīzas atbildes uz visiem pagaidām vēl neskaidrajiem jautājumiem. Tikai tad publiskā apspriešana būs sasniegusi savu mērķi – iedzīvotāju un investoru interešu saskaņošanu. Par šo projektu diskutēsim vēl daudzkārt, bet tikai pēc būvniecības ieceres pilnveidošanas un atzinuma par ietekmi uz vidi saņemšanas deputāti varēs pieņemt galīgo lēmumu, - uzskata Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs Sergejs Dolgopolovs.

Komitejas deputāti nolēma domes sēdē izskatīt ziņojumu par naftas produktu pārkraušanas termināļa būvniecības ieceres publiskās apspriešanas rezultātiem, bet par ieceri pēc būtības lemt pēc atzinuma par ietekmi uz vidi saņemšanas.

Dolgopolovs atzīmē, ka šāda projekta izskatīšanas procedūra nav domē tradicionāla prakse, taču tā palielina sabiedriskās apspriešanas rezultātu nozīmi domes lēmuma pieņemšanā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu