Renovēs mājas Rēzeknē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Uzņēmuma «Rēzeknes namsaimnieks» valdes locekle Dagmāra Abramova un Būvniecības, enerģētikas un mājokļu valsts aģentūras direktors Valdis Blome noslēdza divus līgumus par Eiropas reģionālā attīstības fonda līdzfinansējuma piesaisti 125 928,42 latu apmērā daudzdzīvokļu dzīvojamo mājas renovācijai Rēzeknē, informē Enerģētikas un mājokļu valsts aģentūra.

Daudzdzīvokļu dzīvojamā māja Rēzeknē, Dārzu ielā 37 ir piecstāvu ķieģeļu mūra ēka, kurā ir 56 dzīvokļi. Māja ekspluatācijā tika nodota 1965. gadā. Ēkas kopējā platība ir 2 825,89 kvadrātmetru (m2). Mājokļa kopējais tehniskais nolietojums ir 50 %. Ēkas siltumenerģijas patēriņš ir 158 kWh/m² gadā un plānotais enerģijas ietaupījums pēc darbu veikšanas aptuveni būs 40,86 %. Ēkai tiks veikta ēkas fasādes, cokola daļas un bēniņu siltināšana, ventilācijas sistēma rekonstrukcija un jumta seguma rekonstrukcija. Koplietošanas telpās tiks veikts remonts, nomainīti logi un durvis, kā tiks veikta siltumapgādes sistēmas renovācija. Darbu veikšanai piesaistītais līdzfinansējuma apjoms ir 54 717,68 lati.

Savukārt daudzdzīvokļu dzīvojamā māja Rēzeknē, Lubānas ielā 65 ir piecstāvu keramzītbetona paneļu ēka, kurā ir 60 dzīvokļi. Māja ekspluatācijā tika nodota 1981. gadā. Ēkas kopējā platība ir 3 325.56 m2. Mājokļa kopējais tehniskais nolietojums ir 15 %. Ēkas siltumenerģijas patēriņš ir 167,7 kWh/m² gadā un plānotais enerģijas ietaupījums pēc darbu veikšanas aptuveni būs 52 %. Ēkai tiks veikta ēkas fasādes, cokola daļas, bēniņu, pagraba un caurbrauktuves siltināšana un ventilācijas sistēmas atjaunošana, jumta seguma rekonstrukcija, kā arī logu, balkona durvju blīvēšana un nomaiņa. Koplietošanas telpās tiks veikts remonts, nomainīti logi un durvis, kā tiks veikta siltumapgādes sistēmas renovācija. Darbu veikšanai piesaistītais līdzfinansējuma apjoms ir 71 210.74 lati.

Abās mājās renovācijas darbos tiks uzsākti šā gada pavasarī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu