LHF pieņem Maticina atlūgumu un atzīst līdzatbildību neveiksmē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Hokeja federācija šodien notikušajā valdes sēdē izvērtēja Latvijas U-20 izlases sniegumu pasaules čempionātā elites divīzijā Kanādā. 

Izlases galvenais treneris Andrejs Maticins sniedza ziņojumu valdes locekļiem par junioru startu čempionātā, zaudējumu cēloņiem, tajā skaitā puišu vājo psiholoģisko sagatavotību.

LHF valdes izvirzīto uzdevumu par vietas saglabāšanu elites divīzijā izlase nav izpildījusi. Līdz ar to LHF valde nolēma pieņemt izlases galvenā trenera Andreja Maticina un trenera Ērika Miļuna atlūgumu, bet par nākamo U-20 izlases vadību federācija lems tuvākajā laikā.

LHF valde ir līdzatbildīga par junioru neveiksmīgo startu pasaules čempionātā, kas vēlreiz apliecina problēmas jauniešu hokeja attīstībā Latvijā. Valde arī atzina, ka devītā vieta pasaules junioru hokejā ir pašreizējais mūsu spēlētāju meistarības līmeņa apstiprinājums. Tāpēc nopietni jāstrādā pie tā, lai nākotnē līmeni spētu krietni paaugstināt ne tikai tehniskajā un taktiskajā jomā, bet arī fiziskajā un psiholoģiskajā, kas bija vieni no galvenajiem faktoriem kāpēc Latvija palika devītā, nesaglabājot vietu pasaules elitē.

LHF valde nolēma strādāt pie jaunatnes hokeja sistēmas pilnveidošanas, kura darboties spēja būs jāapliecina krīzes apstākļos un bez valsts finansiālā atbalsta.

LHF prezidents Kirovs Lipmans jau šobrīd ir runājis ar Krievijas Hokeja federācijas vadību par iespējamo Latvijas junioru kluba spēlēšanu Krievijas junioru līgā.

Latvijas jauniešu un juniora vecuma komandu izveidošana un to iesaistīšana kādā spēcīgā līgā ir galvenais mērķis U-18 un U-20 izlašu spēlētāju gatavošanā, jo «Dinamo Juniors» projekts sevi nav attaisnojis. LHF valde nolēma meklēt risinājumu ne tikai klubu finansiālajā atbalstīšanā, bet arī pievērst lielāku vērību Latvijas klubu darbam jauno hokejistu audzināšanā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu