Piešķir 225 000 latus jauna pašvaldības bērnudārza izveidošanai Imantā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas domes prezidijs ceturtdien nolēma piešķirt 225 000 latus no Pilsētas infrastruktūras fonda jauna bērnudārza izveidošanai Imantā, kurā būtu vieta 230 bērniem.

Deputāti akceptēja Īpašuma departamenta sagatavotos priekšlikumus daļu no Rīgas īpašuma objektu sakārtošanai piešķirtā finansējuma - aptuveni 225 000 latu - novirzīt jaunas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes izveidei Imantā, Slokas ielā 197.

Bērnudārzu plānots ierīkot bijušās Rīgas Imantas sākumskolas ēkā, šī skola pašvaldības skolu tīkla optimizācijas rezultātā septembrī pievienota netālu esošajai Rīgas Anniņmuižas vidusskolai.

Veicot sākumskolas ēkas renovāciju un pielāgojot to pirmsskolas izglītības iestādes vajadzībām, paredzēts izveidot rotaļu un guļamtelpas 11 grupiņām jeb 230 pirmsskolas vecuma bērniem.

Saskaņā ar lēmumprojektu daļu līdzekļu - 60 000 latu - no Rīgas pilsētas infrastruktūras fonda paredzēts piešķirt arī Rīgas Mūzikas internātvidusskolas Kalnciema ielā 160 teritorijas sakārtošanai un ārējo siltumtīklu renovācijai.

"Racionāli un pārdomāti izmantojot pašvaldības īpašumus un pieejamos finanšu resursus, arī šajos ekonomiski smagajos apstākļos iespējams turpināt darbu pie pilsētas infrastruktūras sakārtošanas. Līdz ar jaunas pirmsskolas izglītības iestādes izveidi Imantā rinda uz vietām pašvaldības bērnudārzos Kurzemes rajonā tikpat kā izzudīs," iepriekš norādīja Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētājs Andris Ameriks (LPP/LC).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu