Rudzātu internātpamatskolas apkārtnē notiks vērienīgi būvdarbi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Kopš 2009. gada 24. jūlija Rudzātu speciālā internātpamatskola ir viena no 14 Līvānu novada izglītības iestādēm. Tā ir vienīgā iestāde novadā, kas īsteno speciālās un profesionālās pamatizglītības programmas audzēkņiem ar vieglu, vidēji smagu un smagu garīgo atpalicību. Skolā mācās vairāk kā 80 skolēni, strādā 39 pedagogi. Šogad skolas apkārtnē notiks vērienīgi būvdarbi, jo ar Līvānu novada pašvaldības un ERAF (Eiropas Reģionālais attīstības fonds) atbalstu internātpamatskola piesaistījusi finansējumu vairāk kā 90 tūkstošu latu apmērā (85% - ERAF, 15% - Līvānu novada dome), portālu «Apollo» informēja G.Kraukle, Līvānu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste.

Būs jauns sporta laukums

Esošais sporta laukums pie skolas veidots pirms 56 gadiem, tas ir morāli un fiziski novecojis. Skrejceļam ir neatbilstoš platums un segums, nav ierīkoti sektori augstlēkšanai, lodes grūšanai, tāllēkšanai. Līdz ar to skolēniem, kas pārvietojas ratiņkrēslos, vispār nav iespējams nodarboties ar sportu svaigā gaisā. Projekta «Rudzātu speciālās internātpamatskolas infrastruktūras un aprīkojuma uzlabošana» mērķis ir uzlabot skolas infrastruktūru un aprīkojumu, lai nodrošinātu atbilstošu mācību vidi izglītojamajiem ar speciālajām vajadzībām.

2010. gada laikā skolas sporta laukumā tiks ierīkoti tāllēkšanas, augstlēkšanas un lodes grūšanas sektorus. Tiks izveidots futbola laukums, skrejceļš ar segumu, kur ar sportu varēs nodarboties arī skolēni ratiņkrēslos.

Uzlabos dzeramā ūdens kvalitāti

2009. gadā veiktās dzeramā ūdens analīzes liecina, ka vairāki rādītāji neatbilst normām, piemēram, pārsniegts dzelzs un amonija saturs ūdenī. Projekta ietvaros tiks būtiski uzlabota dzeramā ūdens garša un kvalitāte. To panāks, uzstādot jaunas dzeramā ūdens attīrīšanas iekārtas.

Iegādāsies specializēto mikroautobusu

Skolā pašlaik mācās 6 skolēni ar kustību traucējumiem, kas pārvietojas ratiņkrēslos. Skolas audzēkņi bieži dodas dažādos izbraucienos – piedalās sporta sacensībās, dodas pieredzes apmaiņas braucienos, uz kultūras pasākumiem, diemžēl skolai nav neviena transportlīdzekļa, kas būtu pielāgots cilvēku ratiņkrēslos pārvadāšanai. Ir divi autobusiņi, kas jau ir nolietojušies, to uzturēšana ir dārga un tie nav attiecīgi aprīkoti. ERAF atbalstījis skolas vajadzību pēc transporta, tādēļ tiks iegādāts īpaši aprīkots mikroautobuss, kurā izglītojamie ratiņkrēslos varēs viegli iekļūt un ērti iekārtoties, kā arī piesprādzēties ar drošības jostām.

Jau trešais projekts pēc apvienošanās Līvānu novadā 

Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods līgumu par projekta ieviešanu parakstīja 13. janvārī Rīgā. Viņš atzina, ka šī ir lieliska iespēja uzlabot apstākļus skolēniem Rudzātu speciālajā internātskolā. Šis ir jau trešais projekts, ko pēc apvienošanās realizē Rudzātu pagastā (īstenots dabaszinātņu kabinetu modernizācijas projekts Rudzātu vidusskolā; realizāciju gaida apstiprinātais Lauku atbalsta programmas projekts, kura gaitā Rudzātu vidusskolā tiks rekonstruēta sarīkojumu zāle, ko pielāgos kultūras pasākumu organizēšanai. Tas uzlabos pagasta iedzīvotāju sabiedrisko dzīvi, jo Rudzātos nav atsevišķa kultūras nama pasākumu rīkošanai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu