Sākusies pasaulē visgarākā tilta būvniecība

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Ķīnā ir sākusies pasaulē visgarākā tilta būvniecība. Jaunā 50 km garā pārceltuve savienos kontinentālo Guandunas provinci ar Honkongas un Mokao salām. Tilta būvniecība izmaksās 10,7 miljardus ASV dolāru.

Kā ziņo aģentūra «Siņhua», tilta projektētais kalpošanas laiks ir 150 (!) gadu. Īpašas konstrukcijas un oriģināli inženieru risinājumi ļaus pasaulē garākajam tiltam izturēt taifūnus un tropiskās vētras, kuru laikā vēja ātrums sasniedz pat 55,5 metrus sekundē. Kā apgalvo projektētāji, tilts spēs izturēt līdz pat 8 balles stipras zemestrīces. Kustība pa tiltu notiks pa trim joslām katrā virzienā ar ātrumu līdz 100 kilometriem stundā. Jauno transporta maģistrāli ekspluatācijā paredzēts ievadīt 2016. gadā.

Starp citu, šobrīd pasaulē garākais tilts arī atrodas Ķīnā. Tas ir 2008. gadā uzbūvētais 36 km garais tilts, kas savieno pilsētas Ninbo un Cjasina. Šis projekts Ķīnas valsts budžetam izmaksāja 1,55 miljardus dolāru. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu