F-1 komandas atbalsta jauno punktu skaitīšanas sistēmu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pirmās formulas (F-1) komandas savstarpējās tikšanās laikā pirmdien piekrita punktu skaitīšanas sistēmas maiņai, ko pagājušā gada decembrī ierosināja Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA).

Jaunā sistēma paredz, ka sacensību uzvarētājs saņems 25 punktus, otrās vietas ieguvējam tiks piešķirti 20 punkti, trešās vietas īpašnieks iegūs 15 punktus, bet nākamajās pozīcijās finišējušie braucēji saņems attiecīgi 10, 8, 6, 5, 3, 2 un 1 punktu.

F-1 komandas konceptuāli atbalsta šo punktu skaitīšanas sistēmas izmaiņu, tomēr vēlas, lai tajā tiktu ieviestas nelielas korekcijas. Komandu pārstāvji nolēma, ka punktu piešķiršanas kārtību būtu jāmaina uz 25 punktiem uzvarētājam, otrās vietas ieguvējs saņemtu 18 punktus, trešās vietas īpašnieks iegūtu 15 punktus, bet nākamajās pozīcijās finišējušie braucēji saņemtu attiecīgi 12, 10, 8, 6, 4, 2 un 1 punktu.

Tāpat F-1 komandu tikšanās laikā tika apspriests, vai nevajadzētu piešķirt punktus par uzvaru kvalifikācijas sacensībās vai par uzrādīto ātrāko apļa laiku sacīkšu laikā, tomēr šie priekšlikumi tika noraidīti.

Izmaiņas punktu skaitīšanas sistēmā februārī paredzētajā sanāksmē vēl ir jāapstiprina F-1 komisijai, lai Pasaules motosporta padome (WMSC) varētu veikt izmaiņas noteikumos, tomēr paredzams, ka tā būs tikai formalitāte.

Kā ziņots, kopš 2003. gada ieskaites punkti tika piešķirti katra posma astoņiem labākajiem braucējiem, bet pirms tam - sešiem.

Šīgada F-1 pasaules čempionāta pirmais posms - Bahreinas «Grand Prix» izcīņa - risināsies 14. martā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu