Sauļojies solārijā un izvairies no dzemdes kakla vēža!

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

- Risks saslimt ar dzemdes vēzi sievietēm, kas bieži sauļojas solārijā, ir zemāks par 40 procentiem salīdzinājumā ar sievietēm, kas atturas tos izmantot. Pie šāda secinājuma ir nonācis pētījums, ko veica Zviedrijas pētnieki un kas tika publicēts «British Journal of Cancer», raksta Ieva Barone, «Latvijas Solāriju un sauļošanās asociācijas» vārdā.

«Pētnieku komanda apkopoja rezultātus un secināja, ka augstāka UV-B staru pakāpe, kas tiek saistīta ar sauļošanās iekārtām, efektīvi palielina D vitamīna līmeni cilvēka organismā, īpaši ziemas mēnešos. Kā pierāda medicīnas pētījumi, D vitamīnam ir nozīmīga loma šūnu labklājībā,» paskaidro Ad Brand Sunlight Research Forum (SRF) vārdā.

Dzemdes karcinoma ir visbiežāk sastopamais dzemdes vēža veids. Šis ir pirmais Zviedrijas zinātnieku pētījums, kas aplūko jautājumu, vai ir saikne starp sauļošanos solārijā un risku saslimt ar dzemdes vēzi.

«Saulesgaismas Izpētes Forums» (Sunlight Research Forum (SRF)) ir bezpeļņas organizācija ar pārvaldi Nīderlandē. Viņu mērķis ir nodrošināt jaunāko medicīnas un zinātnes zināšanu par UV starojuma ietekmi uz cilvēkiem pieejamību plašākai sabiedrībai.

Zināšanai:

www.sunlightresearchforum.eu

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu