Drīzumā plānots uzsākt LNB jaunās ēkas fasādes montāžu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nacionālo Būvkompāniju Apvienība

Jau drīzumā, pēc būvniecības darbu plāna apstiprināšanas, tiks uzsākta LNB jaunās ēkas fasādes būvdarbi, informē Nacionālās būvkompāniju apvienības (NBA) atbildīgais būvdarbu vadītājs Valdis Koks.

Koks norādīja, ka būvdarbi turpinās par spīti aukstajam laikam, tomēr tiek ļoti rūpīgi vērtēts, kāda veida darbus iespējams veikt no tehnoloģiskā viedokļa.

Pagājušā gada novembrī tika pabeigts «0» cikls un šobrīd tiek būvētas virszemes konstrukcijas jau līdz 5. stāva līmenim. Pavisam LNB jaunajai ēkai virs zemes iecerēti 12 stāvi, informē NBA atbildīgais būvdarbu vadītājs.  

Celtnē tiek veikti arī mūrēšanas darbi pagrabstāvā un pirmajos četros virszemes stāvos, kā arī uzsākta dzelzsbetona kāpņu izbūve. Septembra un oktobra mēnešos notika rievsienas demontāža, ūdens līmeņa pazemināšanas atslēgšana un smilts aizbēršana pa perimetru.

Savukārt oktobra un novembra mēnešos tika izgatavoti fasādes profili asīs 1-6, kurus sāks montēt jau šī gada sākumā.

2009.gadā tika izbūvēts dabiskā lieluma makets un tā fasāde. Kā ziņots iepriekš, tas nepieciešams Gaismas pils ēkas sarežģītības un apjoma dēļ un tas ļauj novērtēt ēkas tehnisko risinājumu un estētisko kvalitāti.

Samazinātā finansējuma dēļ, vidēji 2009.gadā būvlaukumā tika nodarbināti 150 strādnieki dienā, pretēji iepriekš plānotajiem 250 strādniekiem. Būvlaukumā ik dienu strādāja 4 torņa celtņi.

Kopā LNB objektā ir iestrādāti 29 938 m3 betona, 4084 t armatūras. LNB ēkas celtniecībā, cik vien iespējams, izmanto Latvijā ražotos būvniecības materiālus.





KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu