Foto: Lita Krone/LETA

Pašvaldības SIA «Rīgas pilsētbūvnieks» kopā ar pasaulē lielāko šīs nozares uzņēmumu «Messe Frankfurt Venue GmbH» pie lidostas «Rīga» iecerējis veidot vērienīgāko izstāžu centru Ziemeļeiropā, aģentūra LETA uzzināja Rīgas domes Investīciju un uzņēmējdarbības veicināšanas padomes sēdē.

Izstāžu kompleksu plānots veidot uz 12 pašvaldībai piederošiem zemesgabaliem pie Kārļa Ulmaņa gatves, kuru kopējā platība ir 35,6 hektāri.

Šo zemi paredzēts ieguldīt «Rīgas pilsētbūvnieka» pamatkapitālā, kas, piesaistot investoru, izveidotu kopīgu uzņēmumu. Izstāžu operators būtu «Messe Frankfurt Venue GmbH», kas ir Vācijas pavalstij Hesenei un Frankfurtes pašvaldībai kopīgi piederošs uzņēmums.

Nodomu protokolu par šāda centra būvniecību starp «Rīgas pilsētbūvnieku» un «Messe Frankfurt Venue GmbH» plānots noslēgt martā nekustamā īpašuma izstādes «MIPIM 2010» laikā.

«Messe Frankfurt Venue GmbH» esot izpētījuši tirgu un atzinuši šo vietu par perspektīvu attīstībai, informēja projekta pārstāve Vita Liberte.

Savukārt «Rīgas pilsētbūvnieka» valdes priekšsēdētājs Ivars Gaters (TB/LNNK) norādīja, ka viņa vadītais uzņēmums esot pieredzējis privāti publiskās partnerības projektu īstenošanā, kā arī «Rīgas pilsētbūvniekam» esot gan liels apgrozījums, gan pamatkapitāls.

Vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC) uzsvēra šāda izstāžu kompleksa nozīmi ekonomikas sildīšanā. «Vienam ieguldītam eiro pretī nāks pieci.«

Šlesers atzīmēja, ka šie 35 hektāri būtu «labs sākums» , jo iespējams paplašināties uz apkārt esošo mazdārziņu rēķina. Vicemērs arī daudz uzslavu veltīja «Messe Frankfurt Venue GmbH», kas esot ļoti labi menedžeri un pat krīzes laikā strādājot ar peļņu.

Padomes sēdē tika uzsvērts, ka pašvaldība šajā projektā piedalīsies tikai ar zemi.

Savu viedokli pauda arī Latvijas izstāžu rīkotāja «BT 1» vadītājs Viesturs Tīle, kurš uzsvēra, ka sadarbības modelim jābūt ļoti pārdomātam, jo neviens investors «ar labdarību nenodarbojas» un vairākām valstīm jau grūtības sagādājot pārsteidzīgi noslēgti līgumi.

Padome nolēma, ka pirms parakstīšanas izvērtēs iecerēto nodomu protokolu. Tas varētu notikt nākamajā sēdē aptuveni pēc mēneša.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp