Vitālijs Petrovs kļūs par pirmo Krievijas pilotu F-1

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Krievs Vitālijs Petrovs nākamajā sezonā pārstāvēs Pirmās formulas (F-1) komandu «Renault» un kļūs par pirmo savas valsts pārstāvi prestižākajā autosacīkšu seriālā.

25 gadus vecā autosportista komandas biedrs nākamajā sezonā būs polis Roberts Kubica.

Petrovs pagājušajā sezonā startēja GP2 čempionātā un kopvērtējumā ierindojās otrajā vietā, zaudējot vienīgi nākamās sezonas «Williams» komandas pilotam Niko Hilkenbergam.

Kā vēstīts, pagājušajā gada izskaņā «Renault» komandas kontrolpaketi iegādājās Luksemburgas uzņēmums «Genii Capital», tādējādi neapstiprinājās baumas par iespējamo komandas aiziešanu no F-1 sacensībām.

Kā ziņots, F-1 komandas «Renault» tēls pērn septembrī saņēma pamatīgu triecienu, kad Pasaules motoru sporta padome (WMSC) saistībā ar «Renault» pilota Nelsona Pikē apzināto avarēšanu aizvadītā gada Singapūras «Grand Prix» izcīņā nolēma «Renault» piešķirt nosacītu divu gadu diskvalifikāciju no F-1 čempionāta, bet bijušais komandas vadītājs Briatore Pirmajā formulā strādāt vairs nedrīkstēs.

Turklāt divkārtējais F-1 pasaules čempions, spānis Fernando Alonso, kurš līdz šim pārstāvēja «Renault», septembra beigās noslēdza līgumu uz trim gadiem ar «Ferrari».

2009. gada F-1 pasaules čempionātā «Renault» Konstruktoru kausa izcīņā ar 26 izcīnītiem punktiem ieņēma tikai astoto vietu desmit komandu konkurencē.

Kā ziņots, nākamajā F-1 pasaules čempionātā, kas ar sacensībām Bahreinā sāksies 14. martā, piedalīsies 13 komandas, no kurām četras - «US F1», Campos GP», «Lotus» un «Virgin Racing» - būs debitantes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu