Filma par Mārtiņu Rubeni no 5. februāra kinoteātrī «Parex Plaza»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Tuvojoties Vankūveras Ziemas Olimpiskajām spēlēm no 5. februāra kinoteātrī «Parex Plaza» ir iespēja noskatīties režisora Viestura Kairiša dokumentālo filmu par kamaniņu braucēju, olimpiskās bronzas medaļas ieguvēju Mārtiņu Rubeni «Loengrīns no Varka Kru».

Mārtiņš Rubenis ir neparasta personība ne tikai sportistu aprindās, viņa pasaules uzskats un rīcība paceļas pāri aizspriedumiem, kūtrumam un vienaldzībai. Filma būs interesanta visplašākajam skatītāju lokam – gan sporta cienītājiem, gan jauniešiem, kurus interesē klubu kultūra, gan opermūzikas mīļotājiem – filmas stāsts rit paralēli Riharda Vāgnera operas «Loengrīns» sižetam, un visbeidzot – visiem skatītājiem, kam rūp mūsu sabiedrībā notiekošais un viena cilvēka cīņa par saviem ideāliem.

Filmā ir daudz mūzikas un perfekts operatora Ginta Bērziņa darbs, tāpēc tā ir jābauda uz lielā ekrāna. Filma ir nominēta Lielā Kristapa balvai kā labākā pilnmetrāžas dokumentālā filma un laikraksta Diena balvai. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu