Lielākie kino ražotāji Latvijā nodibina asociāciju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Divas lielākās Latvijas kino studijas – A/S «Rīgas Kinostudija» un SIA «Cinevilla Studio» –, kā arī Rīgas Starptautiskā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskola ir apvienojušās Latvijas Kino ražotāju asociācijā (LKRA). 

LKRA mērķis ir izveidot datu bāzi, kurā tiktu apkopota informācija par biedru materiāli tehnisko bāzi un sniegtajiem pakalpojumiem. Asociācijā būs iespējams iegūt informāciju par tās biedru piedāvājumu, un organizācija koordinēs šo pakalpojumu sniegšanu.

Līdztekus LKRA plāno attīstīt arī nozares pakalpojumu eksportu, starptautiskajā tirgū piedāvājot visaptverošo datu bāzi un visplašāko pakalpojumu spektru, kas ir asociācijas biedru rīcībā.

Par būtisku savas darbības virzienu LKRA uzskata arī nozares speciālistu izglītības veicināšanu, zinātniski pētnieciskā darba atbalstīšanu un jaunu tehnoloģiju ieviešanu Latvijas kino industrijā.

LKRA valdes priekšsēdētājs ir zvērināts advokāts Armands Liberts, valdes locekļi - «Cinevilla Studio» dibinātājs Andrejs Ēķis, «Cinevilla Studio» direktors Aigars Grauba, «Rīgas Kinostudijas» valdes priekšsēdētājs Vents Horsts un Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolas Audiovizuālās mediju mākslas maģistrantūras studiju programmas direktors Aigars Ceplītis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu