ASV vēstniece slavē valdības lēmumu uzņemt Gvantanamo gūstekni

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Amerikas Savienotās Valstis (ASV) ir pateicīgas par sadarbību ar tuvu draugu un stratēģisko partneri - Latvijas valdību - par tās vēlmi iesaistīties mūsu kopējā nodomā slēgt Gvantanamo ieslodzījuma nometni, piekrītot Latvijā uzņemt vienu aizturēto.

«Palīdzība no tādiem mūsu sabiedrotajiem kā Latvija ir ļoti nozīmīga šī mērķa īstenošanā un mūs iedrošina tas, ka daudzi mūsu draugi un partneri atsaucas, lai palīdzētu Gvantanamo ieslodzījuma nometnes slēgšanā,» teikts ASV vēstnieces Latvijā Džūditas Gārberes paziņojumā.

«Latvijas valdības lēmums uzņemt ieslodzīto no Gvantanamo ir vēl viens apliecinājums spēcīgajai partnerībai starp ASV un Latviju. Mēs esam pateicīgi par Latvijas Ministru prezidenta Valda Dombrovska, Ālietu ministra Māra Riekstiņa un Iekšlietu Ministres Lindas Mūrnieces iniciatīvu spert šo svarīgo soli,» norāda vēstniece.

ASV vēstniece telefonsarunā Dombrovskim izteica pateicību par Latvijas ieguldījumu Gvantanamo ieslodzījuma nometnes slēgšanā. Gārbere uzsvēra, ka šāda rīcība ir «pamats spēcīgajai stratēģiskajai partnerībai» starp ASV un Latviju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu