Valmieras teātrī pirmizrāde - «Vīns un nezāles»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Matīss Markovskis

5. februārī plkst. 18.30 uz Valmieras teātra Lielās zāles skatuves pirmizrādi piedzīvos režisora Viestura Meikšāna skatuves variants pēc filmu «Amerikāņu skaistums» un «Magnolija» motīviem «Vīns un nezāles». Izrādes veidotāji Viesturs Meikšāns kopā ar scenogrāfu Reini Suhanovu  izrādei piešķir traģikomisku noskaņu ar realitātes šova elementiem.

Režisors Viesturs Meikšāns atklāj: «Izrādē ironiski runājam par labo domu domāšanu,  taču, galvenokārt, mūs interesē – kas notiek situācijā, kad cilvēks pasaka «nē» dzīvei, kāda tā bijusi līdz šim, un sāk visu no sākuma. Galvenais varonis Leons Burnickis zaudē savu darba un kļūst par Salaveci, kura moto ir: es esmu cilvēks, kuram nav ko zaudēt. Izrādes mērķis ir radīt sajūtu, ka šodiena ir pirmā diena mūsu atlikušajā dzīvē.».

Ikdienā cilvēkiem tiek mācīts domāt labas domas, būt drosmīgiem un gādīgiem pret līdzcilvēkiem. Tie gan ir veselīgi padomi, tomēr viss, kas ir pārāk daudz un bieži dzirdēts, ir lieks. Bieži vien vispārāko pakāpju izmantošana (visbiezākās skropstas, visekonomiskākās spuldzītes utt.) jebkurā dzīves jomā sāk kaitināt, tomēr tādi ir tirgus ekonomikas likumi: jāpārdod par katru cenu, un, lai kaut ko pārdotu, precei ir jābūt vislabākajai, arī tad, ja tā tāda nav. Izrādē Esteres Burnickas sapnis ir kļūt par tik veiksmīgu pārdevēju, lai viņa varētu pārdot standarta emaljētu vannu kā baseinu ar lagūnu - absurds, bet ikdienā novērota realitāte.

Izrāde «Vīns un nezāles» arī 6., 7., 16., 19. un 20.februārī.

Lomās: Imants Strads, Elīna Vāne, Inga Siliņa, Ingus Kniploks, Krišjānis Salmiņš, Ieva Puķe, Tālivaldis Lasmanis un Māra Vīgante.

Scenogrāfs – Reinis Suhanovs, kostīmi – Ieva Veita un Rūta Briede, muzikālais noformējums – Mārtiņš Meiers. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu