Zatlers: ar ķīviņiem TP un JL starpā jārēķinās līdz pat vēlēšanām

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ar Tautas partijas (TP) un «Jaunā laika» (JL) domstarpībām un savstarpējiem ķīviņiem valdībā ir jārēķinās līdz pat Saeimas vēlēšanām, uzskata Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Prezidents intervijā aģentūrai BNS sprieda, ka diez premjera Valda Dombrovska («Jaunais laiks») valdības viena no panākumu atslēgām ir lielais atbalsts Saeimā, proti, divas trešdaļas deputātu balsu. Tādēļ, viņaprāt, kaut ko būtiski mainīt diez vai kāds politiskais spēks vēlēsies.

«Būs joprojām tā pati situācija, ka ir parlamentārā opozīcija un ir opozīcija, kas ir valdībā iekšienē. Ar tādu stāvokli mums ir jārēķinās līdz pašām Saeimas vēlēšanām,» atzina Zatlers.

Uz jautājumu, vai JL būtu jāsamierinās ar lielākā koalīcijas partnera TP pretrunīgo viedokli un nemitīgajām domstarpībām, Zatlers atbildēja: «Mēs jau to redzam, tas jau notiek labu laiku. Samierināšanās notiek, un tas tā arī turpināsies. Vēlēšanas izšķirs visu!»

Kliedējot bažas par vēlēšanu gaisotnes ietekmi uz valdības spēju turpināt reformas un samazināt izdevumus, prezidents uzsvēra, ka tās koalīcijas partijas, kas cer uzvarēt vēlēšanās, ir viennozīmīgi ieinteresētas, lai šī valdība strādātu pēc iespējas efektīvāk.

«Politiķiem ir jāsaņem drosme turpināt reformas, ir jāmāk arī panākt, lai reformas neuzskata par kaut ko kaitīgu sabiedrībai, bet tas ir kaut kas, kas kalpo sabiedrībai. Populisma deva ir neizbēgama ne tikai Latvijā, bet arī visā pasaulē, politiķi vēlas būt populistiski pašlaik, un tā ir lielākā bīstamība, kas varētu būt,» norādīja prezidents.

«Šajā priekšvēlēšanu laikā viennozīmīgi visas reformas ir jāturpina. Jāsaņemas un jāsajūt sevī politisks spēks tās turpināt, pats vienkāršākais ir teikt, ka mēs neko nedarīsim,» piebilda Zatlers.

Pretējā gadījumā jaunā valdība, kas tiks izveidota pēc rudenī gaidāmajām vēlēšanām un kurai būs jāizstrādā 2011.gada budžets, saņems mantojumā daudz grūtāku uzdevumu.

«Nekur jau tās reformas nepaliks, tās būs jāpabeidz. Patlaban, kad tās ir iesāktas, būs pauze, un tās būs grūtāk atsākt, bet, vai tas ir labi saprotams katram politiķim, ir jautājums,» sprieda prezidents.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu