Muižnieks: nepilsoņu bērniem automātiski jāpiešķir pilsonība

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Bijušais īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās, Latvijas Universitātes Sociālo un politisko pētījumu institūta direktors Nils Muižnieks pauž pārliecību, ka Latvijā patlaban nav politiskās gribas mainīt Pilsonības likumu, lai atvieglotu pilsonības iegūšanu, piemēram, nepilsoņu bērniem.

Sarunā Latvijas Radio Muižnieks sacīja, ka valsts ir atbildīga gan par saviem pilsoņiem, gan nepilsoņiem. «Jau sen bija jāmaina likums, paredzot automātisku pilsonības piešķiršanu nepilsoņu bērniem. Nav skaidrs, ko valsts nākotnē iesāks ar šiem nepilsoņiem. Vai valstij tie maz būs vajadzīgi,» sacīja Muižnieks.

«Par šo tēmu [nepilsoņiem] jau runājam gadiem. Nekas nav mainījies,» pauda eksperts, norādot, ka pilsonības piešķiršana nepilsoņu bērniem dotu iespēju tos izaudzināt par Latvijas patriotiem.

Bez tam Muižnieks, runājot par politisko gribu mainīt Pilsonības likumu, kritizēja arī Tieslietu ministru. «Neviens ministrs nav nācijas ar paziņojumu, ko vajadzētu iesākt ar nepilsoņiem. Vai tie Latvijai vajadzīgi,» - tā Muižnieks.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu