Šķēle sagatavojis priekšlikumus ekonomikas atdzīvināšanai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo, R.Oliņš

Tautas partijas (TP) priekšsēdētājs Andris Šķēle jau tuvākajā laikā ir gatavs tikties ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (JL), lai piedāvātu savus priekšlikumus ekonomiskās situācijas uzlabošanai valstī, žurnālistus informēja Šķēle.

Šķēle norādīja, ka tikšanās, visticamāk, varētu notikt pēc premjera atgriešanās no olimpiskajām spēlēm Vankūverā.

Šķēle sīkāk nevēlējās izklāstīt savus sagatavotos priekšlikumus, taču atzina, ka daži varētu būt arī par nodokļu samazināšanu.

Kā absurdu TP līderis minēja normu, ka nodoklis ir jāmaksā no dāvinājumiem, kas pārsniedz 1000 latus. Šķēle pauda arī neizpratni, vai ir normāli, ka par slima bērna ārstēšanai savāktajiem 30 000 latu 26% būtu jāsamaksā nodokļos.

Viņš uzsvēra, ka arī nodoklis par automašīnu izmantošanu ir absurds un nedos cerētos rezultātus.

Jau ziņots, ka, samaksājot iedzīvotāju ienākuma nodokli, amatpersonas ar dienesta auto varēs braukt no darba uz mājām, paredz 9.februārī valdības panāktā vienošanās par kārtību, kā amatpersonām piemērojams nodoklis par dienesta auto izmantošanu privātām vajadzībām.

Valdības atbalstītais priekšlikums paredz, ka amatpersonas ārpus dienesta pienākumu veikšanas ir tiesīgas lietot dienesta transportlīdzekli tikai braucienam no dzīves vietas uz darba vietu un otrādi, samaksājot par to iedzīvotāju ienākuma nodokli un veicot valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas saskaņā ar šiem noteikumiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu