EBS: Arī būvniecības nozarē vietējā kapitāla uzņēmumi solidarizējas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lauris Nagliņš/LETA

Viena no vecākā būvmateriālu vairumtirgotāja Latvijā SIA «EBS» pārstāvis Dzidris Augustinovičs norāda, ka būvniecībā, līdzīgi kā citās nozarēs, pasūtītāji arvien biežāk izvēlas sadarboties ar vietējiem uzņēmējiem un priekšroku dot Latvijā ražotiem būvmateriāliem, portālu «Apollo» informēja Maija Dulle, sabiedrisko attiecību konsultante.

Turpina Dzidris Augustinovičs, SIA «EBS» valdes priekšsēdētājs: «Šobrīd Latvijā aktīvi tiek veicināta iedzīvotāju lojalitāte vietējiem produktiem, pēdējā laikā tas novērojams arī būvniecības nozarē. Pasūtītāji arvien biežāk izvēlas sadarboties ar vietējiem uzņēmējiem - izvēlas vietējo būvuzņēmumu un būvmateriālu tirgotāju. Igaunijā jau no sen darbojas šāda prakse - sadarboties un atbalstīt savējos - vietējos ražotājus. Igaunijas būvfirmas, realizējot būvniecības projektus lokāli un ārvalstī, lielākoties izmanto Igaunijas ražotāju un pakalpojumu sniedzēju piedāvātas iespējas, tādejādi, atbalstot savējos Igaunijas uzņēmējus un veicinot savas valsts ekonomikas izaugsmi.»

Aug pieprasījums pēc Latvijā ražotiem būvmateriāliem

«Esam novērojuši, ka izvēloties būvmateriālus, pasūtītāji arvien lielāku uzmanību pievērš tam, kur materiāls ražots, un, cik vien iespējams, priekšroku dod Latvijā ražotiem būvmateriāliem, lai gan izšķirošais faktors joprojām tomēr ir cena,» norāda Augustinovičs.

Latvijā tiek ražoti daudz labas kvalitātes būvmateriālu, ar kuriem var uzcelt māju no A līdz Z. Paši ražojam materiālus gan «rupjiem» pamata būvdarbiem, gan apdares būvdarbiem. Šobrīd liels pieprasījumus ir pēc telpu iekšējās apdares materiāliem, kas nozīmē, ka iedzīvotāji vairāk izvēlas remontēt savus esošos mājokļus, nevis būvēt jaunas ēkas, kā tas bija novērojams iepriekšējos gados.

Aug būvuzņēmēju solidaritāte ar vietējā kapitāla uzņēmumiem

Pēdējos gados arvien biežāk Latvijas būvuzņēmumi, pārņem praksi no Igaunijas un Somijas kolēģiem, un izvēlas sadarboties ar vietējā kapitāla uzņēmumiem, realizējot dažādus projektus. Vietējie būvuzņēmēji arvien biežāk izvēlas sadarboties ar vietējiem būvmateriālu tirgotājiem un Latvijā ražotus būvmateriālus. Tādejādi, nodrošinot finanšu apgrozību vietējā tirgū, nevis to aizplūšanu uz ārvalstīm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu