Sāc par dārzu domāt februārī!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Februāra saturs:

Rūgst ieraugs akmeņu parkā  
Akmeņi «Vaidavās» stādīti noslēpumainos ritmos, dziļdomīgos veidos, salāgoti ar parka augiem, saulstaru celītēm un otrādi. Gluži kā Stounhedžā vai Lieldienu salās. Tikai latviski, lai arī neiespējams pateikt − kāpēc.

Miniatūro sanpauliju kolekcija FEJU DĀRZS!  
Tautā sanpaulijas tiek sauktas arī par Āfrikas vai Uzambāras vijolītēm. Ar vijolītēm tām nav nekādas radniecības, jo sanpaulijas pieder pie gesnēriju dzimtas (Gesneriaceae). Savvaļā sugas sastopamas Tanzānijā, īpaši Uzambāras kalnu apvidū, Kenijas dienvidaustrumos un tropiskās Āfrikas austrumos.

Krāsaini koki, krūmi un zari
Ziemā dārzā krāsainību rada dažādu koku, krūmu mizu raksti un zaru krāsas. Lai dārzs nebūtu vienmuļš arī pelēcīgajos bezsniega periodos, dārzā izvēlas krūmus ar košām, neparastām zaru krāsām.

Lai akmeņdārzus krāšņo luīzijas  
Šo augu izturība, mazprasīgums un sīkstums ir apbrīnojams. Tādēļ luīzijas sastopamas neticamās vietās – akmeņainās kalnu pļavās, stāvās klinšu pārkarēs, ļoti šaurās klinšu spraugās.

Ziedošā Šverīne uz ezera spoguļa – BUGA 2009 
Lielākās Vācijas dārzu mākslas izstādes vadmotīvs bija − Dārzkopības vēsturiskā attīstība no 18. gadsimta līdz mūsdienām. Tas tika izrādīts speciāli iekārtotos septiņos dārzos brīnišķīgās Šverīnes pils apkārtnē.

Mani tomāti augs uz balkona. Kāpēc ne? 
Turpinām rubriku par dārza iekārtošanu uz balkona un lodžijas. Šoreiz iepazīstinām ar īpašām tomātu šķirnēm, kas paredzētas audzēšanai uz balkona.

KALENDĀRS FEBRUĀRIS  

Kā rosījās dzīvā radība janvārī? 
Pazīstamā vides vērotāja Ilmāra Tīrmaņa ziņojums par norisēm dabā. Ko nevarat vairs noklausīties Zaļajā vilnī, to varat izlasīt žurnālā Dārzā.  

Darbi februārī: sakņu dārzā, augļu dārzā, košumdārzā un telpās

Pamodinātais dzīvības spēks diedzējumos! 
Ekonomiski izdevīgākais uztura bagātināšanas paņēmiens ir sēklu diedzēšana. Graudu, pākšaugu un citu dārzeņu sēklās guļ aizmidzis spēks, kas tikai gaida, lai piemērotos apstākļos tiktu atmodināts.

Maltīte, pavasari gaidot 
Ar diedzēto sēkliņu lieliskajām īpašībām esat iepazinušies. Lieciet zināšanas lietā, pagatavojiet makaronus ar kabačiem un dīgstiem.
 
Gludi, spuraini, copē vai zirgastē – veseli mati 
Lietojot dabiskus līdzekļus, tējas un uzlējumus, rezultāts nebūs acumirklīgs. Un grūtākais ir izturēt kaut vai vienu kursu. Taču, pārvarot slinkumu, rezultāts būs lielisks – no dabas ņemts un pašas rokām pagatavots!

Kamera dēstu audzēšanai  
Kameras galvenais uzdevums ir nodrošināt dēstiem vienmērīgu temperatūru, gaisa mitrumu un gaismu, izmantojot papildapgaismojumu. Tā ir vienkārši pagatavojama, ātri uzstādāma un nojaucama, turklāt lēta.

Dāvana dārzniekam Valentīndienā 
Ar ko pārsteigt dārznieku Valentīndienā? Īstenu dārznieku var pārsteigt tikai ar augu! Piedāvājam dažas patiesi sirsnīgas idejas.

ZIŅAS UN JAUNUMI 


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu