Repše Jakānu nolemj sodīt ar mēnešalgas samazināšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Finanšu ministrs Einars Repše (JL) ceturtdien pieņēma lēmumu disciplināri sodīt bijušo Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektoru Dzintaru Jakānu ar mēnešalgas samazināšanu uz vienu gadu, ieturot 20% no viņa mēnešalgas, portālam «Apollo» pavēstīja FM pārstāvis Aleksis Jarockis.

Iepriekš ministrs, pamatojoties uz disciplinārlietas izmeklēšanas komisijas atzinumā konstatētajiem un pierādītajiem Jakāna rīcībā pieciem pārkāpumiem, kuri vērtējami kā būtiski, aicināja valdību atbalstīt vienu no bargākajiem sodiem – atbrīvošanu no amata. Šādu lēmumu koalīcijas partneri neatbalstīja.

Lēmums par piemērotāko sodu Jakānam ir pieņemts saskaņā ar Valsts civildienesta ierēdņu disciplināratbildības likumu, norāda Jarockis.

Saskaņā ar valdības lēmumu un Valsts civildienesta likumu finanšu ministrs iepriekš jau parakstīja rīkojumu par Jakānu pārcelšanu FM Nodokļu un muitas administrēšanas politikas departamenta direktora amatā uz nenoteiktu laiku, nosakot amata mēnešalgu ierēdņa iepriekšējās mēnešalgas apmērā.

Jarockis skaidroja, ka šāds lēmums MK tika pieņemts, izvērtējot Jakāna teorētiskās zināšanas un praktisko pieredzi nodokļu un muitas administrēšanas politikas jautājumos, kā arī viņa izglītību un kvalifikāciju, lai ar profesionāla speciālista, kuram ir padziļinātās zināšanas nodokļu un muitas administrēšanas politikā tiktu stiprināta FM kapacitāte nodokļu politikas pilnveidošanā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu