Nepieciešams:
Karaliskā šokolādes kūka
160 g sviesta
115 g miltu
10 olas
350 g 70% šokolādes
200 ml saldā krējuma
150 g cukura
60 g + 1 ēdamkarote kakao
1 ēdamkarote konjaka
avenes vai ķirši rotāšanai
Pagatavošana:
Ieslēdz cepeškrāsni uz 170 grādiem.
Izkausē 60 g sviesta. Saputo 4 olas ar 100 g cukura. Kad olas saputotas, tām pievieno izkausēto sviestu, 60 g kakao un miltus. Visu uzmanīgi izmaisa.
Masu liek ar sviestu ieziestā formā un cep 25 minūtes sakarsētā cepeškrāsnī.
6 olu dzeltenumus atdala no baltumiem. 50 g cukuru saputo ar dzeltenumiem, pieliekot karoti kakao un saldo krējumu. Masu ieliek karstā ūdens peldē un maisa, līdz tā sabiezēs. Tad masai pieliek 100 g sviesta, konjaku un sarīvētu šokolādi, visu samaisa līdz rodas viendabīga masa. Saputo 3 olu baltumus stingrās putās un iecilā masā.
Formai, kurā atrodas šokolādes biskvīts, iekšpusē gar malām apliek apkārt cepampapīru. Virs biskvīta kārtas liek šokolādes masas kārtu. Torti tur ledusskapī 4 stundas. Tad noņem tortes formas malas un cepampapīru. Pirms pasniegšanas torti rotā ar svaigām vai saldētām ogām. Lai labi garšo!