Hirvonens triumfē Zviedrijas rallijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pasaules autorallija čempionāta (WRC) pirmajā posmā - Zviedrijas rallijā - šodien triumfēja pagājušā gada vicečempions soms Miko Hirvonens.

«Ford» komandu pārstāvošais Hirvonens tuvāko sekotāju, seškārtējo pasaules čempionu Sebastjanu Lēbu no «Citroen» komandas apsteidza par 42,3 sekundēm. Bet trešo vietu Zviedrijas rallijā izcīnīja Hirvonena komandas biedrs un tautietis Jāri-Mati Latvala, kurš uzvarētājam zaudēja minūti un 15,4 sekundes.

Tikmēr ceturto vietu izcīnīja Lēba komandas biedrs «Citroen» komandā spānis Daniels Sordo, kurš Hirvonenam zaudēja divas minūtes un 41,6 sekundes. Piektajā vietā ierindojās vēl viens «Citroen» komandas pilots Sebastjans Ožērs no Francijas, bet sesto vietu ieņēma «Ford Stobart» komandas norvēģu braucējs Henings Sulbergs.

Tikmēr 2007. gada pasaules čempions Pirmajā formulā (F-1) Kimi Raikonens, kurš pēc tam, kad piektajā ātrumposmā iebrauca sniegā un pēc pirmās dienas kopvērtējumā ieņēma 31. vietu, Zviedrijas rallija noslēgumā ieņēma 28. vietu.

Jau ziņots, ka pagājušā gada pasaules čempionātā Lēbs apsteidza Hirvonenu tikai par vienu punktu.

Sākot ar šo gadu WRC čempionātā ieviesta jauna punktu skaitīšanas sistēma, kas ir identiska Pirmās formulas (F-1) sistēmai. Punktus saņems posmā pirmās desmit vietas ieņēmušie sportisti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu