Attieksme pret invalīdiem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Invalīds

Kāda ir attieksme pret invalīdiem, tāda tā ir pret ģimeni, pret saviem kolēģiem, pret līdzpilsoņiem, pret saviem pienākumiem.

Nav brīnums, ka Valsts policijas Kurzemes reģionālās pārvaldes priekšnieka Artura Vaiteika vārds ne reizi vien sastopams masu saziņas līdzekļos dažādos negatīvos locījumos. Nav brīnums, ka šī priekšnieka pakļautībā strādājoši darbinieki līdzīgi, kā priekšnieks, kļūst cietsirdīgi, rupji, neiecietīgi. Kam ir izdevīgi, ka tik augstajā amatā turpina atrasties augsta ranga amatpersona, kuras reputācija ir sagrauta, kura turpina bezdarbībā raudzīties, ka citiem nākas ciest?

Fotogrāfijās redzama invalīdiem domāta autostāvvieta, kura atrodas tieši iepretim A.Vaiteika kabineta logiem Bāriņu ielā 3, Liepājā. Vai ikdienu  A.Vaiteiks var vērot, ka izsaukti vai citu iemeslu dēļ ieradušies policijā invalīdi nespēj novietot mašīnas tiem paredzētā stāvvietā. Stāvvieta ir bloķēta ar lielu sniega kaudzi. Blakus stāvvietā visas vietas ir aizņemtas un invalīdam novietot tajā mašīnu nav iespējams. Ja arī var iebraukt, tad izrāpties ar kruķiem vai ratiņiem no mašīnas nav iespējams.

Vaiteiku nesatrauc invalīda problēmas. Žēl, ka viņa pašu darbinieki ir tik pat bezspēcīgi, kā priekšnieks, jo nespēj noformēt šai amatpersonai administratīvo protokolu un uzlikt naudas sodu. Atliek cerēt, ka Iekšlietu ministrijas vadība neatstās bez sodīšanas amatpersonas bezdarbību.

Bet ko lai dara turpmāk? Būtu ieteicams uz laiku, kamēr izkusīs sniega kaudze, samainīt vietām ceļa zīmes. Cerams, ka cilvēki bez īpašām vajadzībām spēs atrast vietu, kur novietot savu automašīnu un līdz policijas ēkai atnākt kājām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu