Ellas «vulgārais valsis» un cita «Dejo ar zvaigzni» kritika

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «F64 Photo Agency»

Svētdien, 14. februārī, sākās TV3 šovs «Dejo ar zvaigzni 3». Dalībnieki ar jaunām dejām mēģinās pārsteigt turpmākās deviņas nedēļas, bet uzvarētāji saņems galveno balvu - 7 000 eiro. Pirmajā šova raidījuma nevienam pārim nedraudēja «izkrišana» no šova, taču nevienam netika dotas atlaides, kaut arī pāri stājās skatītāju priekšā pirmo reizi.

Žūrijās pārstāvji: Anita Šmite, Valērijs Mironovs, Vladimirs Ponomarjovs un Raivis Vidzis. Vladimirs Ponomarjovs visus vērtēja patiesi profesionāli, īsi un konkrēti nosaucot pāra pozitīvos vai negatīvos aspektus. Anita Šmite arī mēdza pakritizēt dejotājus norādot uz nepilnībām, kas jāpielabo. Valērijs un Raivis rūpējās par šovu skatītājiem smejoties un mēģinot pārspēt viens otru asprātībā, tomēr, kad bija jāliek atzīmes Mironovs bija strikts. Šķiet, beidzot šova veidotāji un žūrija sapratuši, ka vienmēr visus vērtējot ar 8; 9; 10 zūd jēga vērtēšanai kā arī zūd intriga par uzvarētāju.

Kā pirmais pāris uzstājās aktieris Ainārs Ančevskis un dejotāja Ieva Kemlere. Deja izskatījās veiksmīga, taču šķita, ka Mironovs ļoti vēlējās kaut kur piesieties, tāpēc bilda, ka no aktiera jau nu bija gaidījis kaut ko vairāk. Par nodejoto džaivu pāris saņēma šādas atzīmes 7,8,4,9 = 28 (Vladimirs Ponomarjovs; Anita Šmite; Valērijs Mironovs un Raivis Vidzis).

Otrie dejoja dziedātāja Ella un dejotājs Rihards Mailītis. Par savu valsi viņi saņēma kritiku no visiem žūrijas pārstāvjiem «Ella, viss būs kārtībā. Daudz Šreka soļu, tikai purkšķa nebija,» jokoja Vidzis, tomēr vārdu apmaiņa par fizioloģiskajiem procesiem izvērtās diezgan asa. Ella nolēma atspēlēties sakot: «Labi, ka tu tagad te sēdi un nepurkšķi.» Arī Šmitei un Mironovam nebija nekā pozitīva, ko piebilst. Ponomarjovs atzina, ka tik vulgāru valsi nebija redzējis. Jāatzīst - žūrija bija skarba, bet diemžēl Ella nespēja izturēt kritiku cienīgi un vēl aizkulisēs centās atspēlēties par žūrijas izteikumiem, kas beigās izskatījās vēl neveiksmīgāk kā pati deja. (Atzīmes: 2,5,3,6 = 16)

Trešie dejoja dziedātājs Jānis Auzāns no Daugavpils Oranžā kora un dejotāja Zane Prokofjeva. Visā visumā ča-ča-ča bija patiesi labs priekšnesums, kas arī atspoguļojās žūrijas vērtējumā: 7,6,5,8 = 26. «Kā materiāls dejošanai esi ideāls,» Jānim sacīja Šmite.

Ceturtie savu priekšnesumu rādīja stiliste Dana Dombrovska un Aleksandrs Aļošins. Tika pieminētas Danas dzirdes problēmas, kas, protams, sarežģī viņas dejas apgūšanu, taču jācer, ka turpmākajos raidījumos nebūs uzskatāma pretimnākšana un sajūsma un vērtējums būs objektīvs, neskatoties uz Danas sarežģījumiem. Par kvikstepu pāris saņēma šādas atzīmes:   8,8,6,10 = 32.

Piektais vakara pāris - bundzinieks Gundars Lintiņš un dejotāja Marina Martinova. «Lēno valsi būs grūti dejot ar bizi matos,» sīkumains par frizūru bija Mironovs. Tomēr visā visumā atzīmes par lēni izpildīto džaivu bija labas: 5,7,6,7 = 25.

Sestie uzstājās aktrise Katrīna Tatarinova  un dejotājs Gatis Savels. Par lēno valsi pāris saņēma 6,7,5,8 = 26.

Septītajā priekšnesumā redzējām tautas izvēlēto dalībnieku - juristu Rolandu Meržejevski un dejotāju Elīzu Ancāni. Vidzis pieminēja, ka tādēļ, ka Rolandu iebalsojuši skatītāji, viņam jau esot fundaments. Kopumā vērtējums labs: 7,8,6,10 = 31, kaut vērtējumā par kvikstepu bija daudz kritikas.

Kā astotie uzstājās aktrise Santa Didžus un dejotājs Māris Pūce. Viņu izpildītais ča-ča-ča vairs nešķita svarīgs, jo viņu vērtējums izvērtās ilgā diskusija par lieko svaru. Vidzis piebilda, ka redzams, ka Māris gadu nav dejojis (iepriekšējā šovā viņš bija Aishas partneris). Jau gandrīz tika izveidots trio «Trīs sivēntiņi» ar Pūces, Vidža un Valtera Krauzes dalību. Šī pārliekā «jokošana» par svaru manāmi nepatika profesionālākajam žūrijas pārstāvim Ponomarjovam, kurš, liekot atzīmi, piebilda, ja nebūtu to cisku (runas par ciskām), tad atzīme būtu augstāka. (Atzīmes: 4,6,4,10 = 24)

Kā pēdējie dejoja leģendārais kultūrists Aivars Visockis un dejotāja Darja Burova. Abi izpildīja lēno valsi. Ponomarjovs atzina, ka Aivars valsi nosoļoja patiesi skaisti. Vidzis mierināja Visocki, sakot, ka sākumā viņš pats arī soļojis, bet pamazām, pamazām un beigās uzvarējis. (Atzīmes: 5,5,3,8 = 21)

Lasītājas viedoklis

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu