Pieteicies «okupantu saraksta» izveidotājs?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

[s:31270] iespējamais izveidotājs paziņojis, ka tādā veidā gribējis pievērst krievu uzmanību deportācijas vēsturei, vēstī [s:31271].

Interneta vietnes «latviansonline.com» forumā kāds cilvēks norādījis, ka esot «okupantu saraksta» autors un arī skaidrojis savu motīvus, kādēļ ko tādu, iespējams, izveidojis. Viņš esot gribējis atgādināt par okupāciju, vēstī «Telegraf».

Patlaban šis foruma ieraksts internetā vairs neesot atrodams.

«Telegraf» vēstī, ka publicētajā ziņojumā gan nav informācijas, par kādu sarakstu ir runa - par to, kurā tika publiskoti cilvēku personīgie dati, vai par kādu citu sarakstu.

Cilvēks ar lietotājvārdu «courlander» rakstījis: «Es un mani draugi gribējām likt saprast Latvijas krieviem, kas bija okupācija. (..) Nonācām pie sekojošā: mani draugi Latvijā nofotografēja Rīgā automašīnas ar Krievijas simboliku un sastādīja šo transporta līdzekļu vadītāju sarakstu. Mēs ievietojām šo informāciju manā mājaslapā zinot, ka krievi tā vai citādi sūdzēsies. Viņi uzķērās, un kad 45 tūkstoši cilvēku bija apmeklējuši manu mājaslapu, es to aizvēru. Un visi tie, kuri sekoja līdzi automašīnu sarakstam, tika pārsūtīti uz to cilvēku sarakstu, kas savulaik deportēti uz Sibīriju un uz grāmatām «Verdzības gadi», «Kārlis Ulmanis» un citām.

«Apollo» jau vēstīja, ka  «Okupantu sarakstā» tika publiskoti vārdi, personas kodi, adreses, kā arī to cilvēku un uzņēmumu automašīnu numura zīmes, kuri izvietojuši savos auto Krievijas simboliku - karogus un lentītes, kas ir Uzvaras dienas simbolika. Sarakstā tika iekļauts arī valsts uzņēmums «Latvijas Pasts».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu